Közösségi oldalak

Sport

Formagyakorlat szeminárium Szarvason

A Magyar Kick-boksz Szövetség versenyrendszerében az utóbbi években talán legnagyobb fejlődésen a korábbi időszakban elhanyagolt formagyakorlat versenyszám ment át. Ebben élen jár Békés megye, hiszen Puravecz Péter vezetésével – aki egyben a kick-boksz formagyakorlat válogatott szövetségi kapitánya is – egymást érik a fejlődést szolgáló szemináriumok, especiális edzések.

Az orosházi CONTACT K.TH.E., szabad téri formagyakorlat szemináriumot tartott Szarvason. Elsősorban a kick box formagyakorlat szabályrendszerben versenyző, Békés megyei sportolókat vártak. A Contact SE sportolóin kívül a Kondorosi Kick-boksz SE és a füzesgyarmati Hegyesi SE tagjai edzettek. Az akrobatika titkait és trükkjeit Balogh Dávid, a Flip Unit Team vezető edzője oktatta, a technikákat bemutatta Puravecz Péter mester (CONTACT K.TH.E.), aki mindvégig edzette és motiválta a versenyzőket. A sportolókat tanácsaikkal ellátták Gasparik Róbert és Litauszki László III. danos mesterek is. A szeminárium az októberi felnőtt VB-re és a novemberi UP EB – re történő felkészülés jegyében zajlott.

A Nagyfoki holtágnál felállított eszközpark 60m2 airtrackből, egy óriás trambulinból és szabad mólóból állt az akrobatikus elemek elsajátításához. A csapat korán megkezdte munkáját a hőségre való tekintettel, mely kisebb szünetekkel 6 órán keresztül folyt. Az edzés egy igen szerteágazó és komoly bemelegítéssel kezdődött, majd az alaptechnikák kerültek gyakorlásra. Kiemelt technikák voltak az ariel, arabel, előre szaltó, illetve az ezekre épülő kombinációk. Kora délután megkezdődtek a hátra szaltóra épülő technikák, illetve a csavart technikák.

Az extrém kategóriába tartozó elemek az óriás trambulinban, illetve a mólóról, szabad ugrásként kerültek kivitelezésre. A sportolók kellemesen elfáradva, azonban jó hangulatban zárták a napot, tele sikerélményekkel. Az akrobatikus elemek gyakorlása olykor éveket is igénybe vehet. A szemináriumon többen is megszólaltathatták a képzeletbeli gongot, mely a hosszú, nehéz munkának a gyümölcsét, a helyes technika sikerét aratta.