Közösségi oldalak

Belföld

Szent György és Szent Flórián napja alkalmából Rendőr- és Tűzoltónapot tartottak Békéscsabán

Szent György és Szent Flórián napja alkalmából Rendőr- és Tűzoltónapot tartottak Békéscsabán

A bemutatók, programok sok érdeklődőt vonzottak.

Egyenruhások, gyerekek és érdeklődő járókelők népesítették be 2024. április 23-án délelőtt és kora délután Békéscsabán a Szent István teret. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a holnapi Szent György és a közelgő Szent Flórián napja alkalmából rendezett Rendőr- és Tűzoltónapot. Az egyenruhások bemutatták, milyen járművekkel, eszközökkel dolgoznak. Nagy volt az érdeklődés a rendőrök felszerelése iránt, a fegyverzettechnikai sátornál sokan hosszasan elidőztek. A kék lámpás autók és motor ülései szinte mindig foglaltak voltak.

A motoros rendőr egymás után segítette fel a gyerekeket a nyeregbe, és a kicsik kérdéseire válaszolva folyamatosan mutogatta, hogy a kormányon melyik gomb mire való. Hasonló volt a helyzet a tűzoltóautónál és a rendezvény egészségügyi biztosítására érkezett mentőautónál is. A gyerekek és az érdeklődő felnőttek arról faggatták a segítségnyújtókat, életmentőket, hogy milyen eszközöket mire használnak. Emellett a bátrabbak tűzoltással próbálkozhattak és benézhettek a füstsátorba is.

Népszerűek voltak a bűnmegelőzési és baleset-megelőzési játékok, a gyerekek örültek az apró meglepetéseknek, amiket a feladatok megoldásáért kaptak. A kutyás szolgálat bemutatóján mindenki láthatta, mennyire okosak és engedelmesek a rendőrkutyák. Egy időre a közönség szurkolótáborrá alakult, és váratlanul egy rendbontó tört ki a tömegből, akit a kutyás rendőrök pillanatok alatt megfékeztek. A produkciót nagy taps kísérte és a négylábúak a bemutató után örömmel fogadták a sok simogatást. A rendezvényre több óvodás csoport és iskolai osztály látogatott ki, és rendészeti szakos középiskolások is részt vettek a programokon.

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna