Közösségi oldalak

Sport

Egy lépéssel közelebb került a bajnoki címhez a Békéscsaba

Egy lépéssel közelebb került a hőn áhított bajnoki címhez a Békéscsaba 1912 Előre NB III.-as labdarúgócsapata, amely a bajnokság 24. fordulójában Dabason nyert, ezzel megtartotta 7 pontnyi előnyét közvetlen riválisával szemben a Dél-keleti csoport élén.

Lendületesen kezdett a Békéscsaba, két lehetősége is volt az első tíz percben. A válasz Kotroczó révén érkezett, aki az oldalhálóba lőtt. A folytatásban a hazaiak csak elvétve jutottak el a csabai kapu előteréig, a vendégek viszont hiába daráltak, a kapu előtt elfogyott a tudományuk.

A második félidő első momentuma azonban meghozta az Előre vezetését. Sármány viharzott el a bal szélen, pontos beadását Zádori az ötösről passzolta a kapuba. Többet próbálkozott a Békéscsaba, de nem igazán tudta megtörni a szervezett Dabas ellenállását. A meccs végjátékában azonban két szögletnél is érberek voltak a lilák játékosai. A 80. percben balról beívelt labdát Zádori fejelt meg, a kipattanót pedig Farkas Márk a kapu torkából vágta a hálóba. Öt minutával később jobbról szállt a hosszú sarok felé a kornel, ahol Bora érkezett, és zavartalanul belsőzött a kapuba pár lépésről.

A listavezető többet tett a sikerért, a játék képe alapján az ilyen arányú győzelme sem túlzott.

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés

FC Dabas–Békéscsaba 1912 Előre 0–3 (0–0)
Dabas, 250 néző
Vezette: Ujhelyi Tamás (Balla Levente, Gergely Márton).

Dabas: Berta – Molnár B., Jancsó, Forrai (Mayer, 63.), Domokos Be. – Kócsa (Domokos Bá., 72.), Molnár Z., Földeák (Ispán, 86.), Kotroczó (Knolmár, 86.) – Józsa, Csóri (Bokros, 63.). Vezetőedző: Tóth László.

Békéscsaba: Póser – Kuzma (Komáromi, 64.), Albert, Bora – Hodonicki, Tóth M. (Zvara, 71.), Pintér, Pusztai (Farkas M., 46.), Mikló – Zádori (Kóródi, 86.), Vólent (Sármány, 46.). Vezetőedző: Csató Sándor.
Gólszerző: Zádori (49.), Farkas M. (81.), Bora (85.).

Csató Sándor: – Az első félidőben szervezett volt a hazai együttes, mi viszont elmaradtunk attól, amit elterveztünk, sőt önmagunkhoz mérten gyengén játszottuk. A második félidőben a cserék hatására feljavult a teljesítmény, a játék is felgyorsult. Ennek köszönhetően előbb helyzeteket alakítottunk ki, majd a gólokkal sem maradtunk adósak.