Közösségi oldalak

Hírek

Viharos széllel és kiadós esővel érkezik a hidegfront

Markáns hidegfront érkezik viharos széllel, kiadós csapadékkal – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.

Keddre a viharos szél miatt másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak. A magasabb hegyekben akár 10-20 centiméteres hótakaró is kialakulhat. Azt írták, az északnyugat felől érkező hidegfront hatására egyre nagyobb területen megerősödik a szél, az Észak-Dunántúlon, elsősorban az északnyugati, nyugati megyékben és a Bakony térségében viharos, helyenként óránkénti 70-80 kilométeres széllökésekre lehet számítani (éjszaka is).

Szerdán kezdetben még sokfelé esős időre van kilátás, a magasabb dunántúli és északi tájakon átmenetileg havas eső, hó is hullhat. Délután az ország keleti felére szorul az eső, a Dunántúlon pedig többfelé záporok alakulhatnak ki. Élénk, erős, nyugaton, északnyugaton és néhol északkeleten viharos lehet az északias szél. Délután mindössze 3-9 fokra van kilátás.

Csütörtökön sok felhő lesz felettünk, naposabb időre csak kezdetben a délnyugati tájakon van kilátás. Esőre, záporra még több tájegységünkön is számítani kell. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban helyenként gyengén fagyhat, napközben 4-10 fokot mérhetünk.

Pénteken és szombaton is még sok felhő lesz az égen, csak rövid napos időszakokra van kilátás, viszont pénteken számottevő csapadék már csak északkeleten valószínű, szombaton pedig csak néhol alakulhat ki kisebb eső, gyenge zápor. Pénteken még többfelé, szombaton már csak nyugaton, északnyugaton lehet szeles az idő. Pénteken 6-13, szombaton 9-14 fokot mutathatnak a hőmérők.

MTI