Közösségi oldalak

Sport

Visszavágott a Gyarmat a Ladánynak az NB III-as edzőmérkőzésen

Tíz nappal a 2–0-s ladányi sikerrel zárult találkozót követően, szombaton ismét egymással tesztelt a két megyei NB III-as labdarúgócsapat. A téliesre fordult időjárás miatt ezúttal is a füzesgyarmati műfüves pálya volt a játéktér, ahol most a házigazdák bizonyultak jobbnak minimális különbséggel.

A ladányiak kezdettől többet birtokolták a labdát és irányították a játékot, de helyzetekig nem igazán jutottak. A házigazda a biztonságra törekedett, saját térfelét megszállva próbált ellentámadásokat építeni. Egy ilyen lehetőségnél a 13. percben Popescu passzával Vajda húzott el a jobbösszekötő helyén és 15 méterről ballal kilőtte a hosszú sarkot. Nem sokat váratott magára a vendégek egyenlítése sem, amelyet a hazai védelem hozott össze. A ladányiak bal oldali szabadrúgásánál Fildan és Raducu nem értette meg egymást, a védő a saját kapujába fejelte a labdát. A félidő második felében sem változott a játék képe, a látogatók nem tudták feltörni a gyarmati védelmet.

Szünet után mindkét oldalon folyamatosan léptek pályára a cserék. Ekkor már a hazaiak több alkalommal is tudtak veszélyeztetni. A 70. perc táján pedig a győztes gólt is sikerült megszerezniük. Popescu agresszív letámadásból szerzett labdát a ladányi térfél közepén, vezette egy darabig, majd 20 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, a pattogó játékszer pedig megtréfálta Nagy Bálintot. A meccs utolsó negyedórájában is a hazaiak maradtak valamivel aktívabbak, de újabb gól már nem született. A ladányiakra jövő héten két tesztmeccs vár, szerdán Tiszafüreden, szombaton Egerben, a gyarmatiak pedig vasárnap a Kisvárda II. ellen odahaza tartják a bajnoki főpróbát.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Körösladány MSK 2–1 (1–1)
Füzesgyarmat
Vezette: Gyuga.
Gólszerző: Vajda (13.), Popescu (70.), ill. Raducu (22. – öngól).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Tóth O., Raducu, Pataki – Achim Á., Ramos – Vajda, Kis Sz., Cigan – Popescu. Játszott még: Ferenczi, Mazán, Molnár Sz., Karikás, Berecki. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Körösladány: Nagy B. – Prasler, Vincze D., Szántó, Krajcsó – Ruzsa Z., Pusztai – Czirok, Zelenyánszki, Mácsai – Németh. Játszott még: Ivicsevics, Szabó V., Szabó Á., Rádai, Vastag, Kisari, Knyihár. Edző: Fodor Sándor.

B.M.