Közösségi oldalak

Hírek

Kukákat lopott egy békéscsabai férfi Szabadkígyóson és Újkígyóson

Kukákat lopott egy békéscsabai fiatal Szabadkígyóson és Újkígyóson. Elmondása szerint azért volt szüksége a szemetesekre, mert nem volt miben tárolnia a tyúkjai takarmányát. A tárolási gondjai azonban csak rövid időre oldódtak meg, mert a rendőrök hamar megtalálták és visszaadták a kukákat a tulajdonosaiknak, ellene pedig eljárást indítottak.

 

Március utolsó napjaiban sorra tűntek el a lakossági szemeteskukák Szabadkígyóson és Újkígyóson. Az ott élők arról tettek bejelentést a rendőrségre, hogy a hulladékszállítást megelőzően kitették az edényeket a házuk elé, de később már nem találták azokat. Szabadkígyósról négy, Újkígyósról pedig nyolc kuka tűnt el így egy hét alatt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a bejelentések után nem sokkal azonosították a lopások elkövetésével gyanúsítható 17 éves békéscsabai fiút, akinél meg is találták a szemeteseket. A fiatal elmondta a rendőröknek, hogy tyúkjai vannak és korábban sok gondot okozott neki a takarmány tárolása. A zsákokba ugyanis esős, nyirkos idő esetén megrohadt a gabona, ha pedig nem ment tönkre, akkor az egerek rágták ki a tároló alját.

A fiúnak volt néhány 120 literes szemetese otthon, ezekbe próbálta meg beletölteni a takarmányt, de nem fért el bennük mind, így elhatározta, hogy lop még ilyen kukákat. A szemeteseket a kocsijával vitte haza Békéscsabára úgy, hogy egyszerre négyet pakolt be a csomagtartóba. A rendőrök az összes ellopott kukát megtalálták nála, és visszaadták azokat a tulajdonosaiknak. A fiatal ellen lopás vétség gyanúja miatt indult büntetőeljárás – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.