Közösségi oldalak

Hírek

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

A szónok a hallgatósága előtt azt is követelte, hogy a kormány és a gyermekvédelmi hálózat fenntartásáért felelős Pintér Sándor belügyminiszter végre kérjen bocsánatot a bicskei gyermekotthonban pedofil abúzust elszenvedett gyermekektől. Ugyanakkor felszólította a belügyminisztert, hogy menjen nyugdíjba, mert nem tudja ellátni a feladatát, a rendőrség mellett az oktatás és az egészségügyi irányítását sem.

A szónok úgy vélekedett, hogy a kormány által elfogadott gyermekvédelmi törvénycsomag nem jelenti a probléma kezelését, csak áthárítja a felelősséget a bíróságokra. Ugyanis a szigorítás nem visszatartó erő, sokkal inkább az, ha a lebukásnak valós a kockázata. Ezzel kapcsolatban felidézte, hogy egy nyolc hónapja ismert pedofil bűncselekmény esetében az első tanúmeghallgatásra és a gyanúsított letartóztatására csak azt követően került sor, hogy az esetet egy Facebook-posztban nyilvánosságra hozta.

Szerinte a valódi megoldást az jelentené, ha direkt a pedofil bűncselekményekkel foglalkozó rendőri egységet hoznának létre, illetve felszámolnák a gyermekvédelmi intézmények alulfinanszírozottságát. Ugyanis ma fele annyi szakember dolgozik a hálózatban, mint amennyire szükség volna – mondta a demonstráción Magyar Péter.

MTI