Közösségi oldalak

Sport

Sereghajtót vert a Békéscsaba

Az eltiltott vezetőedzőjét nélkülözve verte a sereghajtót a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata, az NB II-es pontvadászat vasárnapi 30. fordulójában. A lilák a második félidő közepén roppantották meg a DEAC-ot, sikerükkel pedig az offenzív foci diadalmaskodott.

60. perc: Király szöglete után Paudits csúsztatta meg a labdát, a berobbanó Bora György közelről a hálóba passzolta azt, 1–0.
62. perc: Király Patrik 22 méterről végzett el szabadrúgást, erős lövése a jobb kapufáról vágódott a bal sarokba, 2–0.
69. perc: Horváth Péter adott nagyszerű passzt az üresen hagyott Márisnak, aki mellel levette a játékszert, lőtt, Zöldesi kitenyerelte, de Paudits Patrik közelről a hálóba pofozta a labdát, 3–0.
Preisinger Sándor öt sárga lapja miatt csak a VIP-páholyból szemlélhette a mérkőzést, emiatt az első számú helyettese, Tököli Attila meccselt a csabai kispadról.

Fotó: Milyó Pál

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Debreceni EAC 3–0 (0–0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, zárt kapuk mögött
Vezette: Szigetvári Márk (Varga Gábor, Szilágyi Norbert).
Gólszerző: Bora (60.), Király (62.), Paudits (69.).
Sárga lap: Király (24.), Babinyecz (45.), Máris (85.), ill. Sárosi (37.), Sidibe (91.).
Jó: Paudits, Király, Nagy S., Máris, ill. Rezes, Zöldesi, Kundrák N.

Békéscsaba: Krnács – Babinyecz, Bora, Horváth P. – Hodonicki (Kitl, 76.), Máris, Nagy S. (Styecz, 86.), Király (Farkas M., 70.), Szabó P. – Kovács Á. (Tóth P., 46.), Paudits (Lukács, 76.). Megbízott edző: Tököli Attila.

Debreceni EAC: Zöldesi – Nagy Z. (Nagy K., 65.), Bényei B., Zachán, Papp – Kiss B. – Rezes (Nikitscher, 79.), Spitzmüller, Sárosi (Váradi, 88.), Kundrák N. – Orosz M. (Sidibe, 65.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Tököli Attila: – Már az első félidőben is megvolt a lehetőségünk arra, hogy eldöntsük a mérkőzést, de ez csak a másodikban sikerült. Ez ugyanolyan öröm, mintha az elsőben sikerült volna. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy öt perc alatt eldöntsünk egy meccset, utána pedig örömfoci van, meg kellett dolgozni ezért a győzelemért és a srácok mindent megtettek azért, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Sándor Tamás: – Hatvan percig jó teljesítményt tudtunk nyújtani annak ellenére, hogy a kezdőcsapatból nyolc ember tudott végig edzeni a válogatott szünet alatt. Volt, aki csak szombaton csatlakozott a csapathoz, tehát nehéz helyzetben voltunk. Ha a legjobb csapatunkkal jövünk el, valószínű, hogy akkor is elveszítettük volna a mérkőzést, mentálisan elég gyenge teljesítményt tudunk nyújtani idegenben.