Magabiztosan nyert a BRSE az alapszakasz záró fordulójában

A házigazda BRSE magabiztosan nyerte a női röplabda Extraliga alapszakaszának záró fordulójában a Kaposvár elleni rangadót. A BRSE így a második helyről kezdheti meg a rájátszást.

Az első két pontot a Sara Klisurát sérülés miatt nélkülözni kényszerülő vendégek szerezték, de hamar egyenlített a BRSE. A folytatásban a BRSE játszott fölényben, 18:10-nél másodszor kért időt a Diamant. Ezúttal ez sem segített, magabiztosan hozták az első etapot a békéscsabai lányok.

A második szettet is jobban kezdte a BRSE, a kaposváriak azonban erőre kaptak, és a játszma második felében, Kump pontja után 19:17 arányban vezettek. A hajrá izgalmasan alakult, és végül a BRSE harcolta ki a szoros sikert.

A harmadik játékrész is a csabaiakról szólt. A BRSE jelentős előnyt gyűjtött, a vendégek a végén még faragni tudtak ugyan hátrányból, de nem sikerült elkerülni a vereséget.

Extraliga 14. forduló

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – 1.MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (16, 23, 20)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött
Vezette: Szabó P., Horváth M.

BRSE: Kosekova 1, Glemboczki 10, Drpa 15, Vander Weide 15, Grudina 5, Pekárik 7. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Konstantinou 2, Zhidkova 3. Vezetőedző: Tóth Gábor

Kaposvár: Király-Tálas 3, Szűcs K. 12, Kump 3, Helic 8, Matic 7, Kharchenko 6. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Kalmár, Szedmák 3, Tóth J. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Tóth Gábor: – A mai mérkőzésen az okozta a legnagyobb nehézséget, hogy túlságosan görcsösen akartuk irányítani a játékot. De a védekezésünk nagyon precíz volt, ami miatt végig domináltunk. Véleményem szerint reális eredmény született, holnap harcba indulunk a Magyar Kupáért!

Szasa Nedeljkovics: – Egy egészen más energiával vártuk és játszottuk ezt a meccset, és ezt lehetett is látni. Megvolt a lehetőség a második játszmában, de sokat hibáztunk, amit a rutinos Békéscsaba kihasznált. Ellenfelünk megérdemelten nyert ma.