Közösségi oldalak

Sport

Magabiztosan győzte le a Kaposvárt, az alapszakasz zárómérkőzésén a BRSE

Az alapszakasz utolsó mérkőzését rendezték szombat este Békéscsabán, ahol a hazaiak az 1.MCM-Diamant Kaposvár együttesét fogadták. Glemboczki Zóráék a tabella második helyéről várhatják a rájátszást, míg a vendég somogyiak a harmadik pozícióban zártak. A felek előző összecsapásai parázs küzdelmet hoztak, így izgalmas találkozóra lehetett számítani.

Az első 2 pontot a vendégek szerezték, de nyomban egalizált a BRSE. Marta Drpa pontjai után ellépett csapatunk, időt is kért Sasa Nedeljkovic. Továbbra is csapatunk játszott fölényben, számos remek egyéni teljesítmény repítette a csabaiak szekerét. 18:10-nél ismét magához rendelte övéit a somogyiak mestere, azonban ez sem segített, magabiztosan hoztuk az első etapot.

A második szett elején elkezdte keverni a kártyákat Tóth Gábor. Érkezett Zhidkova, Cicic és Konstantinou, utóbbi rögtön ponttal tette le névjegyét. Tina Grudina sokadik blokkja elbizonytalanította a somogyiak támadóit, látványos labdamenetek tarkították az összecsapást. Olvadt előnyünk, így időt kellett kérnie a hazai stábnak. A hajrá hallatlan izgalmakat hozott, mindig volt egy BRSE játékos, aki átsegítette csapatát a holtponton, ami a második etap megnyeréséhez vezetett.

A harmadik etap kezdetén is csapatunk dominált, rögtön időt is kért a Kaposvár. Nem csökkentettünk a tempón továbbra sem, 15:5-nél 10 pontos különbséget mutatott az eredményjelző. Az álláson tudott ugyan kozmetikázni a Diamant, de a BRSE győzelméhez nem fért kétség. Magabiztosan nyerte tehát az alapszakasz utolsó mérkőzését a BRSE csapata, amelynek formája biztató a bajnoki negyeddöntők és a Magyar Kupa elődöntő előtt.

A szokásos közös szelfi nem maradhatott el.

Extraliga 14. forduló

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – 1.MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (16, 23, 20)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött
Vezette: Szabó P., Horváth M.

BRSE: Kosekova 1, Glemboczki 10, Drpa 15, Vander Weide 15, Grudina 5, Pekárik 7. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Konstantinou 2, Zhidkova 3. Vezetőedző: Tóth Gábor

Kaposvár: Király-Tálas 3, Szűcs K. 12, Kump 3, Helic 8, Matic 7, Kharchenko 6. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Kalmár, Szedmák 3, Tóth J. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Mestermérleg:

Tóth Gábor: Jó ritmusban és minőségben röplabdáztunk az egész mérkőzésen. A második szettben magunkra hoztuk a Kaposvárt, aki nélkülözte az egyik legjobbját, ami azonban nem von le semmit a mi érdemünkből. Tudtuk gyakorolni azokat a taktikai felállásokat, amiket a jövőben szeretnénk alkalmazni, úgyhogy egy nagyon hasznos találkozón vagyunk túl, amelyen ráadásul három pontot szereztünk.

Sasa Nedeljkovic: Egy egészen más energiával vártuk és játszottuk ezt a meccset, ezt lehetett látni. Megvolt a lehetőség a második játszmában, de sokat hibáztunk, amit a rutinos Békéscsaba kihasznált. A harmadik szettben lehetett látni, hogy energiát veszített játékunk. Mi is egészen más felállásban játszottuk le a harmadik játszmát, de Békéscsaba megérdemelten nyert ma.