Közösségi oldalak

Sport

Ismét egy gyors gól és ismét három pont

A listavezető elmúlt heti legyőzése után újabb bravúros pontokat szerzett a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata, amely ezúttal a tabellán közvetlenül mögötte álló Balassagyarmat otthonában győzött egy gyors góllal. Ezzel a sárrétiek öt ponttal távolodtak el a nógrádiaktól, és két egységgel közelítettek a döntetlent játszó éllovas duóhoz.

Remekül kezdett a Füzesgyarmat, már az első lehetőségét gólra váltotta, miután egy jobb oldali partdobást Kis Szabolcs gurított a rövid kapufánál tisztán hagyott Popescu elé, aki az ötösről bepörgette a játékszert, 0–1. Vezetése birtokában a kedvenc hadállását alkalmazta a vendégcsapat, amely visszaállt a saját térfelére, és gyors kontrákra alapozott a „sündisznóállásból”. A játék többnyire a sárrétiek térfelén folyt, de Fildan kapusnak csak elvétve kellett játékba avatkoznia, ezzel szemben a kósza ellenakciók több veszélyt hordoztak magukban. A 41. percben a hazai kapus nagy bravúrral a léc alól tolta ki Popescu fejesét, a labda a felső lécet is érintve vágódott szögletre.

Popescu már az első percben betalált. Fotó: Erdős Csaba

Szünet után nagy vehemenciával kezdtek a hazaiak, két nagy lehetőséget is elszalasztottak, de hamarjában rendezték a soraikat a látogatók. Azt követően már nehezebben jutottak el a 16-osig az Ipoly-partiak. A vendégek nem különösebben erőltették az előrejátékot, de remekül levédték a pálya védő harmadát. Ahogy fogyott az idő, úgy lettek egyre türelmetlenebbek és bátrabbak a hazaiak. Ezt kihasználva a látogatók idő előtt lezárhatták volna a mérkőzést, amikor Vajda Roland több védőn is sikerrel hámozta át magát a bal szélről betörve, de amikor már csak a kapussal nézett szembe, akkor jobbal a kapu fölé emelte a labdát. A végjátékban még egy utolsó rohamot indítottak a házigazdák, inkább pontrúgásokkal veszélyeztettek, de leggyakrabban a kaput sem találták el, a hosszabbítás során pedig a sárrétiek „lenyelték a labdát”.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Balassagyarmati VSE–Füzesgyarmati SK 0–1 (0–1)
Balassagyarmat, zárt kapuk mögött
Vezette: Kátai Gábor (Balla Levente, Elek Balázs).
Gólszerző: Popescu (1.).
Jó: Iváncsics, Benkő-Bíró, Nagy T., ill. Raducu, Achim Á., Kis Sz., Karikás, Popescu.

Balassagyarmat: Iváncsics – Molnár T., Benkő-Bíró, Lami, Fejes – Király O., Gálfi, Nagy T., Kamarás – Tóth M., Szita (Tóth O., 74.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Tóth O., Raducu, Pataki – Achim Á., Ramos – Karikás, Kis Sz. (Balogh G., 91.), Vajda (Cigan, 74.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Nagy Tibor: – Direkt felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy az ellenfelünk, a góljainak döntő többségét rögzített szituációkból éri el, erre már az első percben ilyen gólt kaptunk. A mezőnyben jól játszottunk, a második félidő kimondottan tetszett.

Boros Tibor: – A mi szemszögünkből álomszerűen alakult a mérkőzés eleje. Alapvetően a null-nullára alapoztuk a játékunkat, de a gyors gól után sem változtattunk az elképzeléseinken. Kimondott célfutballal tudtunk eredményesek lenni, és ezáltal újabb bravúros pontokhoz jutottunk.