Közösségi oldalak

Sport

Egyre lejjebb csúszik a Békéscsaba Előre az NB II-ben

Nem javított szorult helyzetén a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata, amely a bajnokság 32. fordulója keretében Szentlőrincen szenvedett sima háromgólos vereséget. Az újonc tehát megismételte az őszi Kórház utcai sikerét, ezzel elkerült a kieső helyekről, a lilák viszont egyre inkább közelítenek a veszélyes zónához, pestiesen szólva „melegszik a „pite” a Kórház utcában.

31. perc: Mervó Bence indult meg 25-30 méterről a kapu felé, majd a tizenhatos előterében a bal lábára cselezett, s kilőtte a bal alsót, 1–0.
80. perc: Nagy Barnabás nagy bedobása után egy védő Törőcsik Péter elé fejelte a labdát, aki még pattanás előtt jobbal 17 méterről a bal felsőbe lőtt 2–0.
85. perc: Kapronczai cselezett befele a tizenhatos bal sarkáról egy szép akció végén, majd a Törőcsik Péter elé tálalt, aki tizennégy méterre a kaputól igazított egyet a labdán és a jobb felsőbe lőtte, 3–0.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Szentlőrinc SE–Békéscsaba 1912 Előre 3–0 (1–0)
Szentlőrinc, zárt kapuk mögött
Vezette: Szilasi Szabolcs (Mohos Milán, Vörös Dániel).
Gólszerző: Mervó (31.), Törőcsik (80., 85.).
Sárga lap: Cenaj (47.), Fröhlich (65.), Havas (90.).
Jó: Törőcsik, Hajagos, Mervó, Dulló, ill. senki.

Szentlőrinc: Hajagos – Molnár R., Havas, Dulló, Keresztes, Nagy B. – Cenaj, Fröhlich (Kapronczai, 72.), Törőcsik (Kovács D., 88.) – Mervó (Babinszky, 59.), Torvund (Sili, 59.). Vezetőedző: Marián Sluka.

Békéscsaba: Krnács – Horváth P., Nagy S., Bora, Kasik (Styecz, 78.) – Kitl, Hodonicki (Tóth P., 46.) – Kovács Á. (Gránicz, 72.), Király, Szabó P. (Lukács, 67.) – Paudits. Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Marián Sluka: – A huszadik percig fáradtan mozogtunk, nyilván ebben benne volt a sorozatterhelés is. Akkor azonban a játékosok átlépték a fájdalomküszöbüket, utána pedig minden jól ment, szép gólokat szerezve győztünk. Ennek ellenére sincs itt az ünneplés ideje.

Preisinger Sándor: – Az első félidőben mi irányítottunk, helyzeteket is kidolgoztunk. A második játékrészben csapkodóbbá vált a játék. Kiderült, hogy nyolc-kilenc ember hiányát képtelenek vagyunk elviselni.