Stummer János: Ennyit ér a maguk 4300 forintja!

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának 2021.01.20.-ai ülésén a 3 szakszervezeti szövetségből egy, a Munkástanácsok elfogadta a munkaadók javaslatát, ez alapján nagy eséllyel 4 százalékkal emelkedik idén a minimálbér. A másik két szakszervezeti tömörülés, a Liga Szakszervezetek, illetve a Magyar Szakszervezeti Szövetség továbbra is kitart az 5 százalékos emelés mellett.

Erre a hírre reagálva, Stummer János parlamenti képviselő a békéscsabai Lencsési lakótelep egyik közértjében vásárolt be pontosan annyi pénzért, amennyivel a kormány az idén megemelné majd a minimálbér összegét.

Mint írja közösségi oldalán a politikus:

Bruttó 6500, azaz nettó 4300 forintért. Ennyire lesz elég a maguk minimálbér-emelése, miniszterelnök úr. Tetszik látni, ugye? Ennyit lehet belőle venni a boltban, ennyivel lesz több ennivaló annak a sok százezer családnak az asztalán, akiket a maguk “nagyvonalú” “segítsége” érinteni fog. Lehet belőle venni egy kenyeret, tejfölt, johurtot, egy májkrémet, étolajat, felvágottat, vajat, tömlős sajtot, meg egy kiló almát. Ha nézem az akciókat. Havona egyszer. De nem vettem belőle se mosószert, se zöldséget, se annyi gyümölcsöt, amennyit a gyerekeknek valójában ennie kellene. És a húspultnál sem álltam meg a hétvégi leveshez. Nem vettem belőle nemhogy feleslegeset, de semmi különöset. Furcsa, ugye? Pedig a boltokban ez a mindennapok valósága, drága uram. Ha olvassa, szaladjon már ki otthon a felcsúti közértbe, kérdezze már meg ott a boltos kisasszonyokat, hogy valóban így van-e. Vásároljon be maga is ennyi pénzből, rögtön nem fog dicsekedni ezzel az “emeléssel”. Ennyit ér a maguk 4300 forintja. Egy fabatkát. Se. Pedig minden élet számít, igaz, miniszterelnök úr?