Közösségi oldalak

Belföld

Hazudott a rendőröknek, büntetőeljárás indult ellene

Megverték, kirabolták, ezt állította édesanyjának és a rendőröknek egy fiatal férfi Medgyesegyházán. Miután kiderült, hogy a történet, amit előadott nem igaz, a rendőrség hatóság félrevezetése miatt eljárást indított ellene.

Megverték, elvették a pénzét és a mobiltelefonját. Ezt mondta egy 20 éves medgyesegyházi fiatalember 2021. február 1-jén az édesanyjának, miután hazaért és a nő megkérdezte, miért van elszakadva a kabátja. Az anya rögtön hívta a rendőrséget, majd a fia a rendőröknek is részletesen előadta a kitalált történetet. Azt állította, hogy busszal Battonyára tartott a barátnőjéhez, de Nagykamaráson egy megállóban leálltak, és a buszvezető közölte, hogy nem megy tovább a járat, mindenkit leszállított a buszról.

Egyedül maradt a megállóban, és mellé hajtott egy személygépkocsi. Három férfi szállt ki belőle, ketten lefogták, a harmadik pedig elvette a pénzét, a telefonját és megrúgta. A rendőrök ellenőrizték az elhangzottakat, de semmi nem támasztotta alá, hogy amit a fiatalember elmondott, megtörtént volna. Több kérdést is feltettek neki, mire végül beismerte, hogy nem mondott igazat. Valójában a volt barátnőjénél járt Kétegyházán, a nő vette el tőle a pénzét és a telefonját. Dulakodtak egymással, és eközben szakadt el a kabátja.

Édesanyja a volt barátnőjét nem kedvelte, ezért nem akarta neki elmondani, hogy vele találkozott. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a 20 éves férfi ellen hatóság félrevezetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. Az ügy vizsgálata befejeződött, a rendőrség 2021. február 16-án továbbította az eljárás iratait az ügyészségre. A Kétegyházán történteket a Gyulai Rendőrkapitányság vizsgálja.