Kiütötte ellenfelét a Körösladány

Fotó: korosladanyimsk.hu

A vasárnapi NB III-as premierjén minden előzetes várakozást felülmúló győzelmet aratott a Körösladány MSK labdarúgócsapata. A kék-fehér alakulat a Tolna megyei bajnok Majos gárdáját múlta felül, az eredmény alapján nagy magabiztossággal. A kollektíva sikeréhez Ilyés Tamás egymaga négy góllal járult.

Kezdettől nyomás alá helyezte ellenfelét a Körösladány. Ennek hatása volt a gyors büntető, amikor Papp Zsoltot rúgták meg a 16-oson belül. Ilyés Tamás higgadtan értékesítette a lehetőséget, megadva a találkozó alaphangját, 1–0.

Hamarosan újabb hibára késztette ellenfelét a hazai gárda, ennek hozadéka lett egy öngól a 17. percben, amit ha nem rúg be a védő, akkor Papp Zsolt értékesít, 2–0.

Támadásban maradt a ladányi együttes, újabb góllal félórán belül lezárhatta volna a meccset Ilyés és Papp révén, ehelyett a tolnaiak szépítettek egy szöglet után kavarodásnál, ezzel érdekessé tették a folytatást, 2–1.


Szünet után még nagyobb fölénybe került Fodor Sándor legénysége. Sorra vezette a formás akciókat és az 58. percben Ilyés Tamás növelni tudta a ladányiak előnyét, 3–1.

A vendégek védekezésre kényszerültek, csak ritkán jutottak el Nagy Bálint kapujáig. A 81. percben ráadásul emberhátrányba kerültek, amit gyorsan kihasznált a Ladány Ilyés Tamás révén, 4–1.

Még nem volt vége a shownak: Ruzsa Zoltán lesgólját követően Ilyés tette fel a koronát csapata és önmaga teljesítményére, 5–1.

Kitűnő rajtot vett a Körösladány, amely agresszív játékkal lepte meg a Majost, az elején szerzett előny pedig a magabiztosságot és a tartást is megadta számára. Az újonccsapatok párharcát végül egy remek egyéni teljesítmény is befolyásolta.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Majosi SE 5–1 (2–1)
Körösladány, 600 néző
Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Molnár Alex, Juhász László).
Gólszerző: Ilyés (10. – 11-esből, 58., 82., 91.), Széles (17. – öngól), ill. Lizák (42. – 11-esből).
Piros lap: Ledneczki (81.).
Jó: Ilyés (a mezőny legjobbja), Mácsai, Vincze D., Pusztai, Zelenyánszki, ill. Steinbach G., Kovács E.

Körösladány: Nagy B. – Prasler, Szántó, Vincze D., Krajcsó – Zelenyánszki, Pusztai (Ruzsa, 58.) – Burai, Mácsai (Knyihár, 84.), Papp (Kisari, 76.) – Ilyés. Vezetőedző: Fodor Sándor.

Majos: Steinbach G. – Kovács G., Kovács E., Ledneczki, Kugli – Bognár, Pál, Lizák P. (Tamás, 61.), Hock – Petrovics (Vituska, 66.), Széles (Szeiler, 26.). Vezetőedző: Tihanyvári László.

Fodor Sándor: – Első NB III-as mérkőzésünkön nagyon nagy koncentrációval és becsvággyal szerepeltek a játékosaink. Türelmesen, de magas ritmusban játszottunk, ennek eredményeként az első félidőben kétgólos előnyt szereztünk. Szünet után is jól elkaptuk a ritmust, a gól mellett további lehetőségeink is voltak. Ezzel együtt alaposan meg kellett küzdenünk a zártan védekező ellenféllel, de a végjátékban már szépségdíjas gólokat is szereztünk és nem volt érdemtelen a vastaps, ami a fiúkat az öltözőbe kísérte.