Közösségi oldalak

Belföld

MÖM: Elég volt a lezárásokból!

Hazánkban szinte minden családot érint a vendéglátóhelyek, sportlétesítmények, edzőtermek, uszodák, színházak és egyéb típusú szórakozóhelyek több hónapja tartó bezárása

– írja közleményében a MÖM.

Továbbá hangsúlyozták,

miközben a multi áruházláncok, plázák és kaszinók tömve vannak és extraprofitot zsebelnek be, addig a hazai kisvállalkozók, munkavállalók és családok ezrei mennek tönkre. Az államtól kézzelfogható segítséget nem kapnak az 50 % bértámogatás egy zárva tartó üzletnél pedig semmit sem ér. Az összességében több ezer vendéglátós, edzőterem tulajdonos és munkavállaló helyzete mára tarthatatlanná vált. Ezért követeljük, hogy a kormány oldja fel az edzőtermek és vendéglátóhelyek működésének a tilalmát, vagy pedig azonnali hatállyal adjon valós támogatást a magukra hagyott, egyéni, kis és középvállalkozásoknak! Nem a koronavírus létezését tagadjuk, hanem az indokolatlan korlátozások feloldását szeretnénk minél előbb elérni.

Mi szolidaritást vállalunk a hazai vállalkozásokkal!

Amennyiben a kormány nem enyhít a korlátozásokon, akkor tiltakozásul a fizikai jelenlétünkkel is támogatják a megnyitó vendéglátó egységeket és edzőtermeket, továbbá csatlakoznak az utcai megmozdulásokhoz – emelték ki közleményükben.