Közösségi oldalak

Sport

Nehezen de legyürte a Békéscsaba a Törökszentmiklóst

Ha a vártnál nehezebben is, de érvényre juttatta a papírformát a vasárnap délelőtti bajnoki mérkőzésén a Békéscsaba 1912 Előre II NB III-as labdarúgócsapata. Brlázs Gábor alakulata a bunkerfocit játszó sereghajtó ellen gyűjtötte be a három pontot, ezzel pedig tovább csökkentette a távolságot a a Keleti csoport tabellája első negyedét elfoglaló riválisok felé.

A vendégek védekezésre rendezkedtek be, a csabai gyors támadók elöl igyekeztek lezárni a területeket. Nem igazán alakult ki komoly lehetőség ezáltal a kapujuk előtt, de a 21. percben így is vezetéshez jutott az Előre, miután Ilyés kipattanó lövését Tóth Péter helyezte a kapuba. A hátrányban sem változtatott a stratégiáján a vendéggárda, sőt a szünetben sem talált ki újat. A második félidőben már akadtak helyzetek a hazai támadók előtt, de csak kapufáig jutottak, újabb gólt nem tudtak elérni.
Összességében a hazai együttes a megszokottnál mérsékeltebb játékkal tartotta itthon a három pontot.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II–Törökszentmiklósi FC 1–0 (1–0)
Békéscsaba, 150 néző
Vezette: Horváth Máté (Gordos Árpád Mihály, Bőhm Ármin).
Gólszerző: Tóth P. (24.).
Jó: Szabó Cs., Varga T., Tóth P., ill. Zsibrita, Perevuznik, Pataki, Gusztafik.

Békéscsaba II: Winter – Czvalinga, Szabó Cs., Kasik (Szabó Zs., 65.) – Hodonicki, Varga T., Zvara (Styecz, 72.), Bónus (Farkas Á., 80.) – Ilyés, Tóth P. (Bukor, 80.), Oláh Á. (Mágocsi, 80.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Törökszentmiklós: Zsibrita – Pataki, Perevuznik, Telinger, Lakatos (Debreczeni, 80.) – Csúri (Bencze, 59.), Gusztafik, Baráth, Héjjas – Héder A., Kiss Cs. (Szántó, 72.). Vezetőedző: Török László.

Brlázs István Gábor: – Nagyon nehezen tudtuk feltörni az ellenfél védelmét. Kellemetlen stílusban játszott a vendégcsapat, de mi sem voltunk kellően frissek ahhoz, hogy több lehetőséget kialakítsunk. Az utolsó húsz percben a látogatók mindent egylapra téve próbáltak egyenlíteni, megnyíltak a területek, de nem tudtuk lezárni a meccset. A játék képe alapján megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, ha nem is volt különösebben közönségszórakoztató a mérkőzés.