Közösségi oldalak

Belföld

Végéhez közeledik a szeghalmi belvízrendszer vízrendezési főműveinek rekonstrukciója

A KEHOP-1.3.0-15-2015-00002 számú projekt célja, hogy a szeghalmi belvízrendszerben csökkenjen a belvízi elöntések nagysága és ideje, ezáltal a védekezési költségek és a károk mérséklődjenek, a főművekvédképessége javuljon. Ehhez a belvízrendszer feliszapolódott csatornáinak kotrását és a leromlott állapotú műtárgyak rekonstrukcióját kellett elvégezni.

Eddig összesen 59,6 km hosszú belvízlevezető főcsatornán mintegy 85 ezer m3 iszapot távolítottunk el a csatornák medreiből és 38 db vízkormányzó és közlekedést biztosító műtárgy vízszállító képességét állítottuk vissza. A Kernye I. és Kernye II. szivattyútelepek előtt, a Szeghalmi főcsatornán megépítettünk egy automata gépi gerebes uszadékkiszedő műtárgyat, mely a belvízvédekezési munkákat jelentősen segíti, és a szivattyútelepek üzemelését biztonságosabbá teszi.

A Kernye I. szivattyútelepen a végcsappantyúkat és a hullámtéri éktolózárakat felújították. A Kernye II. szivattyútelepen kialakítottak egy fűthető gépészpihenőt, és a 2. sz. szivattyú nagyjavítását is elvégezték. A belvízrendszer Macskási szivattyútelepén elektromos felújítást végeztek. A projekt fizikai befejezéséig meg kell oldani a Kernye I. szivattyútelep hullámtéri elzáró szerkezetének villamos működtetését, és megjavítani a Szeghalmi megcsapoló csatorna torkolati műtárgyát

– emelte ki Szabó János KÖVIZIG igazgató.

YouTube csatorna

Médiapartnerek
Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!