Közösségi oldalak

Technika

Leállt a Facebook, a Messenger és az Instagram is!

Hétfőn késő délután elérhetetlenné vált a közösségi oldal. Világszerte jelezték a felhasználók hétfő este háromnegyed 6 körül, hogy nem elérhető számukra a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp nevű üzenetküldő sem.

A probléma nagy valószínűséggel nemcsak Magyarországot érinti, hanem globális jelenség lehet.

A DailyMail információi szerint magyar idő szerint néhány perccel 18 óra előtt állt le az összes szolgáltatás, szerverhibára hivatkozva. A Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp is a Facebook tulajdonában van, megosztott infrastruktúrán működtetik őket, így egy esetleges szerverhiba mindre kihat.

A Facebooknak ritkán vannak hasonló kihagyásai, a Mark Zuckerberg vezette cég ráadásul szinte sosem árulja el azoknak okát. Legutóbb 2019-ben álltak le a Facebook szolgáltatásai több mint egy órára, akkor egy rutinellenőrzés számlájára írták.

Most se történt ez másként. Andy Stones, a Facebook kommunikációs munkatársa egy Twitter-bejegyzésben írta, hogy tudnak a problémáról, ami néhány embernél fellépett és már dolgoznak azon, hogy minél előbb visszaálljon a rendszer:

23:40

Ugyan nem lehet megosztásokat illetve posztot létrehozni, de kezdenek életetlehelni az oldalba.