Közösségi oldalak

Technika

Fokozatosan lekapcsolják Magyarországon a 3G mobilszolgáltatást!

Világszerte és Magyarországon is zajlik az egykoron vonzó 3G-hálózatok lekapcsolása. A legtöbb mobiltelefon magabiztosan működik a technológia megkerülésével, de érdemes figyelni a néhány százezer telefonáló mellett arra is, hogy a pénztárgépek, riasztók, autós kommunikáció körül ne legyen fennakadás.

 

Réges-régen (úgy másfél évtizede) még nem mindenhol lehetett a 3G-hálózatra csatlakozni a telefonnal, és ahol eltűnt a 3G, ott a készülékek a mobilozás második generációjához tartozó EDGE technikával küszködtek (lásd táblázatunkat később). Remélhető, hogy kevesen kerülnek hasonló helyzetbe most, amikor nem még nincs, hanem már nem lesz 3G-hálózat.

Csöndben, a nagyközönség különösebb érdeklődése nélkül zajlik idehaza és külföldön a 3G fokozatos lekapcsolása. Ha minden úgy alakul, ahogyan a szolgáltatók ígérik, a telefonálásban nem lesz zökkenő, igazából a mobilinternetezés is megoldható, viszont azzal kell törődni, amire kevesen gondolnak: a riasztókkal, a pénztárgépekkel, az autós kommunikációval.