Közösségi oldalak

Technika

36 ezer előrendelésnél jár az orosz fejlesztésű elektromos autó

A Kama orosz autógyár 36 ezer előrendelést kapott a hazai Atom elektromos autóra, amelynek sorozatgyártása 2025 közepén kezdődik – közölte a RIA Novosztyval az autógyártó sajtószolgálata.

“Bárki előjegyzést adhatott le, és egy egyedi kulcsot kapott, amely hozzáférést biztosít a felhasználó személyes fiókjához”

– jegyezte meg a vállalat.

Így az első tétel elektromos autóinak foglalása már lezárult. Az előrendelés kezdetét még július végén jelentették be.

Atom – orosz elektromos autó

A vállalat még nem közölte az autók pontos árát, de Igor Povarazgynyjuk, a Kama vezérigazgatója szerint az a tömeges árszegmensnek fog megfelelni. Ugyanakkor az Atom honlapján található adatok szerint az autó foglalási költsége hétezer rubel (kb 28 ezer forint) volt.

Atom – orosz elektromos autó bemutatója

Az elektromos autó fejlesztésén több mint 700 fős csapat dolgozik. Az autó hét másodperc alatt képes lesz felgyorsulni 100 kilométer per órára, a teljesítménytartaléka – a modelltől függően 500 kilométer. A kényelem szempontjából az elektromos autó a C/D-osztálynak fog megfelelni, miközben kompakt méretekkel fog megjelenni: a hossza 3995 milliméter, a szélessége – 1780 milliméter, a magassága – 1615 milliméter. Az elektromos autó formatervén olasz formatervezőiroda dolgozott.

Az Atom elektromos autók gyártása a Moszkvics üzemben fog történni, ahol már megkezdődött az előkészítés, a gyártás finomhangolása és a funkcionális folyamatok építése.