Közösségi oldalak

Sport

Zsinórban a hatodik meccsét hozta le veretlenül a Körösladány

Újabb bravúros győzelmet aratott a Körösladány MSK labdarúgócsapata, amely a BKV Előre otthonából hozta haza mindhárom pontot az NB III-as bajnokság hetedik játéknapján. Az újonc sárréti gárda zsinórban a hatodik meccsét hozta le veretlenül, így már ott toporog a tabellán az érmes csapatok mögött.

Hendikeppel indított a Körösladány, amelynek hátsó figyelmetlenségét az első percben góllal büntette Forgács, aki a balösszekötő helyéről 10 méterről nagy erővel lőtt a felső léc alá. A folytatásban már jobban koncentrált a sárréti gárda, átvette az irányítást és a 19. percben az egyenlítést is összehozta Papp Dániel jóvoltából, aki gyakorlatilag nullszögből vette be a közlekedésiek kapuját a jobb oldalról. A félidő második felében kiegyenlített játék folyt. Hazai oldalon egy nagy helyzet maradt ki, a szünet előtt pedig gólt szerzett a ladányi együttes, de a játékvezető nem érvényesítette azt. Burai beadása a menteni akaró védőről a kapujába jutott, az asszisztens viszont lemaradt az esetnél, így nem láthatta pontosan, hogy a labdát a másik hazai bekk már a gólvonalon túlról vágta ki.

A második félidő elején Czirok hibázott ziccerben. Változatos, jó iramú ki-ki meccs folyt, gyakran forogtak veszélyben a kapuk. A 67. percben Csicsely egyéni akciója végén büntetőhöz jutott a Ladány, amit Wébert erősen a jobb sarokba bombázott. Nehezem tolerálta ezt a hazai gárda, paprikássá vált a hangulat. Ennek következménye volt a 74. percben Gyurkó második sárga lapja is. Az emberhátrányban is minden egylapra feltéve harcolt a BKV Előre. A 88. percben 18 méteres szabadrúgásból egalizálhattak volna, de Kertész kapus nagy bravúrral mentett. A vendégek kontráiban is jócskán volt veszély. Csicsely a ráadásban idő előtt lezárhatta volna a meccset, amit végül az újonc így is bravúros győzelemmel hozott le.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

BKV Előre–Körösladány MSK 1–2 (1–1)
Budapest, 200 néző
Vezette: Nagy Attila László (Nagy Márk, Szabó Laura Emerencia).
Gólszerző: Forgács (1.), ill. Papp D. (19.), Wéber (67. – 11-esből). Kiállítva: Gyurkó (74.).

BKV Előre: Horváth G. – Zoboki (Körösi, 68.), Szabó N., Forgács, Kubó – Benke (Girán, 68.), Csanálosi, Gyurkó, Tóth D. – Mile (Szabó Á., 15.), Tóth Sz. Vezetőedző: Albert Flórián.

Körösladány: Kertész – Talpalló Á. (Cservenák, 78.), Papp D., Wéber, Szántó M. (Csicsely, 46.) – Zelenyánszki, Ruzsa – Burai (Murvai, 90.), Zelenyánszki, Czirok (Pusztai, 70.) – Malkócs. Vezetőedző: Ekker Attila.

Ekker Attila: – Próbáltuk a játékunkat az ellenfél stílusához igazítani, de a korán bekapott gól gyorsan átírta az eltervezett forgatókönyvet. Ezen már az első félidő közepén változtatni tudtunk, a csapatunk erejét pedig megmutatja, hogy hátrányból fordítottunk nagy küzdelem árán.