Közösségi oldalak

Sport

Hororrsérülések a Füzesgyarmat NB III-as mérkőzésén

Hororrsérülések a Füzesgyarmat NB III-as mérkőzésén

Hororrsérülések árnyékolták be a Füzesgyarmat NB III-as Keleti csoport 7. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzését, ahol is a mérkőzés 82. percében összefejeltek a játékosok és mindkettő játékos feje felszakadt. Egyébként értékes pontot tartott otthon a Füzesgyarmat. A sárréti alakulat a dobogós Kisvárda ellen ért el döntetlent a valós tudása alatti játékkal, ugyanakkor az átlagosnál lényegesen jobb helyzetkihasználással.

Az első félidő túlnyomó többségében mezőnyjáték folyt. A hazaiak játékát sok pontatlanság jellemezte, mindössze kétszer veszélyeztették a vendégek kapuját. A Kisvárda előtt több nagyobb helyzet adódott, két esetben például kihagyhatatlannak tűnő ziccerben hibáztak.

Szünet után sem tudtak változtatni az addigi felfogáson a házigazdák, de ez már nem maradt büntetlenül. 61. percben Honcsar lekészített labdáját Czérna a védőjét megverve az alapvonalig vitte, majd lapos visszapassza után Heles nem találta el jól a labdát, de Nagy Mihály Krisztián 10 méterről a kapuba lőtt, 0–1. A gyarmatiak kettős cserével próbálták fellendíteni a játékukat, ennek ellenére fokozta a nyomást a vendégcsapat. Levegőben lógott az újabb góljuk, amikor jött az újabb hazai kettős csere. Ezután dinamikusabb lett a gyarmati csapat és az egyenlítése sem váratott sokat. 82. percben Orovecz adott be a jobb szélről, Popescu Robert megelőzve védőjét a rövid felsőbe fejelt, 1–1. A felszabadítani akaró Honcsjar az esetnél összefejelt a gólszerzővel, mindkettejüket mentővel szállították el agyrázkódás gyanújával.

Összességében a hazaiak jó helyzetkihasználással tartottak otthon egy pontot, játékban és védőmunkában távol jártak valós tudásuktól.

Popescu Robert az ütközés után! Fotó: Erdős Csaba

Füzesgyarmati SK–Kisvárda Master Good II 1–1 (0–0)
Füzesgyarmat, 150 néző
Vezette: Újhelyi Tamás (Kövér Tamás, Aczél Tibor).
Gólszerző: Popescu (82.), ill. Nagy M. K. (61.).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Raducu, Vasziljevics, Pataki – Achim S., Kis Sz. (Oravecz, 73.), Oltean (Urbanowski, 73.), Szilágyi (Virág, 64.) – Popescu (Bódis, 88.), Cigan (Szabó B., 64.). Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Kisvárda II: Perehanec – Czérna (Simon M., 82.), Králik (Bokor, 82.), Kirjukin (Honcsjar, 46., Adu, 88.), Rubus – Sikorszki, Avetiszjan, Szőr, Biró – Helesh (Bjelanov, 88.), Nagy M. K. Vezetőedző: Kocsis János.

Boros Tibor: – A mérkőzés előtt is tudtam, hogy komoly játékerőt képvisel a vendégcsapat, amit be is bizonyított. A mai pontszerzés egyértelműen siker, de reményeink szerint a fejsérülés ellenére nem jár vezéráldozattal.

Kocsis János: – Jól kezdtük a mérkőzést, a tizedik percig két százszázalékos helyzetet alakítottunk és hagytunk ki. A második félidőben magasan a hazai csapat fölé nőttünk, nagyon sok lehetőséget alakítottunk ki, megszereztük a vezető gólt, nagyon-nagy fölénybe voltunk, de egy felívelés után lemaradtunk középen Popescuról, és ő megbüntetett minket. Összességében az idegenben szerzett egy pont nem hangzik rosszul, de ebben a mérkőzésben a győzelem nagyon benne volt.

Videó: Sportklub.net