Közösségi oldalak

Sport

Pontokat hagyott Szegeden a Békéscsaba 1912 Előre

A zsinórban harmadik döntetlenjét játszó csabai csapat közelebb járt a győzelemhez Szegeden. Fotó: Molnár Balázs

Értékes ponttal térhetett haza Szegedről a Békéscsaba 1912 Előre csapata, az NB II-es labdarúgó-bajnokság vasárnapi hetedik fordulójában. A lila-fehérek hat gólt hozó találkozón végeztek döntetlenre a jó erőkből álló Tisza-parti együttessel.

21. perc: Könczey jobb oldali beadása után Bíró Bence megelőzte a védőjét, és kilenc méterről a bal felső sarokba pörgetett, 1–0.
31. perc: Czékus Ádám vezette rá a labdát a védőkre, lövése megpattant egy lábon, majd a labda Molnár F. fölött ívelődött a kapuba, 1–1.
38. perc: Gajdost felrúgták a 16-oson belül, szegedi büntető! Bíró Bence végezte el a 11-est, és a kapu bal sarkába lőtte a labdát, 2–1
51. perc: Bal odali beadás után Puskás Gábor érkezett a hosszún, és közelről előredőlve fejelt a kapuba, 2–2.
70. perc: Jobb oldali lapos beadás után Hamed Yasin az ötösről lőtt a kapuba, 2–3.
83. perc: Jammeh Haruna az első labdaérintéséből gólt fejelt, 3–3.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre 3–3 (2–1)
Szeged, 3100 néző
Vezette: Pillók Ádám (Sinkovicz Dániel, Tőkés Róbert).
Gólszerző: Bíró (21., 40. – 11-esből), Haruna (83.), ill. Czékus (31.), Puskás (51.), Hamed (70.).
Sárga lap: Váradi (23.), Mikló (85.).

Szeged: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Beronja (Kővári, 73.) – Simon Á. (Haruna, 83.), Sipos Sz. (Rédling, 60.) – Pintér Á. (Farkas A., 60.), Szatmári L., Gajdos – Bíró B. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Békéscsaba: Bukrán – Puskás, Albert I., Fazekas, Mikló – Horváth P. (Lukács, 87.), Zvara (Szabó Cs., 87.), Kitl M., Czékus (Talpalló, 77.) – Hamed (Szalai, 77.), Váradi (Máris, 68.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Alekszandar Sztevanovics: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Vezettünk, többször is jól álltunk, ám utána visszaesett a produkció. Ezt kihasználta a Csaba, és fordított. Kemény perióduson mentünk keresztül, amikor vezetett az ellenfél, de a csapat karakterét mutatja, hogy kiegyenlítettünk. Most azt mondom, hogy két pontot elveszítettünk.

Brlázs István Gábor: – Az első félidőben kevés lehetőség volt, szerintem jogtalan volt a szegedi büntető. A szünet után jól jöttünk ki, fordítottunk, de egy szöglet után nem figyeltünk. Sajnos egy ponttal meg kell elégednünk.