Közösségi oldalak

Sport

Vácon nyert a Körösladány

Fotó: Kovács-Goda József

Pusztai András duplájával, hátrányból fordítva nyerte meg a szerdai fővárosi bajnokiját a Körösladány MSK NB III-as labdarúgócsapata, amely a 28. fordulóból elmaradt mérkőzését pótolta a Vác vendégeként. Sikerével a sárréti alakulat életben tartotta a bennmaradási reményeit, úgy várhatja a Taksony elleni vasárnapi játéknapot, hogy hátránya 5 pontra csökkent a már bennmaradást érő helyen álló Dunaújvárossal szemben.

Mozgalmas mezőnyjáték közepette a 10. percben egy pontos kiugratás végén Sóron szerzett vezetést a váci együttesnek, aki két védő között lépett ki és Ivicsevics mellett is jól gurította el a labdát, 1–0.

A folytatásban mezőnyfölénybe kerültek a ladányiak, leginkább pontrúgásokból veszélyeztettek, a vendéglátó viszont állta a sarat, időnként kontrákból próbált veszélyeztetni. A legígéretesebb sárréti lehetőség a 29. percben maradt ki, amikor Ruzsa egy kiugratás végén az ötös sarkáról a felső lécet találta telibe.

Jól indult a második játékrész a ladányiak számára. Az 52. percben Mácsai lekészítését Pusztai tűzte rá, a kapusról Czirokhoz pattant a labda, aki újból Pusztai elé játszott, a középpályás pedig 13 méterről a jobb sarokba lőtt, 1–1.

A váciak egy időre feladták a sündisznóállásukat, de azután megint fölénybe kerültek a vendégek és a 82. percben a vezetést is megszerezték. Egy szabadrúgás után a kapusról kipattanó labdát ismét Pusztai vágott 14 méterről kapuba. Izgalmasan alakult a meccs hajrája A 88. percben a Vác hibázott ziccerben, a hosszabbításban pedig a ladányiak vezethették ziccerben a kapusra a labdát, de beérték őket a védők. A kezdettől többet kezdeményező és jobban akaró vendégek győzelme megérdemelt, a sikerükkel életben maradt reményük a bennmaradásért folytatott küzdelemben.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Vác FC–Körösladány MSK 1–2 (0–1)
Budapest, 80 néző
Vezette: Valu Tibor (Szilágyi Zsolt, Juhász Ádám).
Gólszerző: Sóron (10.), ill. Pusztai (52., 82.).
Jó: Sóron, Halasi, Hegedűs, ill. Pusztai, Szántó, Mácsai, Ruzsa, Szabó V.

Vác: Halasi – Nagy Z. (Lukács, 70.), Kasza, Bonivárt (Nagy G., 25.), Ódé – Hegedűs (Torda, 70.) – Zámbó, Gergely P. – Magos, Sóron (Cemal, 58.), Szalánszki. Szakmai igazgató: Csank János.

Körösladány: Ivicsevics – Szabó V., Szántó, Szabó Á., Krajcsó (Rádai, 78.) – Ruzsa, Pusztai – Burai, Mácsai, Kisari (Zelenyánszki, 78.) – Czirok (Gyomai, 85.). Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

Ekker Attila: – Megérdemelten nyertünk és a csapat erejét mutatja, hogy hátrányból fordítottunk. Mindvégig a játékra koncentráltunk, fegyelmezettek, egységesek voltunk, megérdemelten nyertünk.