Közösségi oldalak

Sport

Téli felkészülési mérkőzést vívott a Körösladány és a Gyula csapata

Második téli felkészülési mérkőzését a Megyei I. osztályú bajnokságot veretlenül vezető Termál FC vendégeként vívta a Körösladány MSK NB III.-as csapata. A sárréti alakulat korán hátrányba került, ám azután átvette a kezdeményezést és az eredményt is megfordítva nyerte a jó színvonalú 90 percet.

A hazaiak soraiban Babinyecz Balázs és Jánovszki László tűnt fel, előbbi az Előrét, utóbbi éppen a ladányiakat szolgálta eddig. A sárréti együttesben mindössze Geiger Norbert számít új játékosnak, akit az Előrétől igazoltak le. Az első félidő első felében a gyulaiak frissebben mozogtak, többet birtokolták a labdát, egy kapusról kipattanó labdát bekotorva már az elején a vezetést is megszerezték. A ladányi játékában kezdetben sok volt, a pontatlanság, ám azután átvették a kezdeményezést és a szünetig két szép góllal fordítottak.

Szünet után fokozatosan mindkét oldalon szóhoz jutottak az addig kispadon ülők is. A játékot az összeszokottabb vendégek irányították, de a kapu előtt egy kivétellel az utolsó passzok pontatlanok voltak. A hajrában Babinyecz büntetőből még szépíthetett volna, de kihagyta a lehetőséget. A sportszerű találkozó mindkét együttes felkészülését remekül szolgálta.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés

Gyulai Termál FC–Körösladány MSK 1–3 (1–2)
Gyula
Vezette: Fekete Z.
Gólszerző: Bojtos (9.), ill. Talpalló N. (35., 62.), Malkócs (37.).

Gyula: Szabó M. – Szabó Zs., Nagy S., Dajcs, Zabari, Trescsula, Szabó P., Babinyecz, Varga T., Jánovszki, Bojtos. Játszott még: Füstös, Szabó V., Repisky, Kukla, Katona, Prohászka, Kiss T., Tanner, Horváth Z. Vezetőedző: Brlázs Gábor.

Körösladány: Kertész – Malkócs, Wéber, Krajcsó, Bakk, Sztankó, Zelenyánszki, Szabó L., Geiger, Kovács Zs., Talpalló N. Játszott még: Csicsely, Raducu, Ruzsa, Farkas J., Czirok, Szántó. Vezetőedző: Ekker Attila.

Ekker Attila: – Mindkét félidő elején nehezen vettük fel a játék ritmusát, érződött az előző napi késői edzés a csapaton. Azután viszont fokozatosan vettük át a játék irányítását és dolgoztuk ki a helyzeteket, a minőségi partnernek bizonyuló gyulai csapat ellen. Szünet után kifejezetten sok helyzetet hibáztunk el, de ez ebben az időszakban még megengedhető.

B.M.