Közösségi oldalak

Sport

Csató Sándor: becsülettel helytálltunk, meglepően jól bírtuk!

Újabb tesztmeccsen lépett pályára szerdán a felkészülés félidejében járó Békéscsaba 1912 Előre csapata. A lila-fehérek a gyulai műfüves pályán fogadták az NB III.-ban rivális Hódmezővásárhely együttesét, mellyel már ősszel letudták mindkét bajnoki csatájukat.

A csabai oldalon ezen a napon több kulcsembert ültetett kispadra Csató Sándor, illetve új próbajátékos is feltűnt a kisvárdai Himics László és a szegedi Kovács Gergő személyében.
Az első félidő során a mezőnyben két hasonló képességű együttes csatáját láthatták a nézők. A frissebb vásárhelyiek jobban járatták a labdát és egy faultgyanús labdaszerzést követően a játékrész közepén a vezetést is megszerezték. A csabaiaknál főként a pontrúgások jelentettek veszélyt, egy ilyen esetnél a kapufán csattant a labda. Hasonlóan alakult a második félidő első harmada is. A 60. percben sort cseréltek a lilák, onnan már fölényben játszottak és Zádori révén rövidesen egalizáltak is. Kuzma Hunoré volt az érdem, a fiatal szélső hátvéd labdaszerzéséből indult a góllal záruló helyzet. Összességében egy sportszerű, hajtós kilencven percet zártak a csapatok reális döntetlennel.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Hódmezővásárhelyi FC 1–1 (0–1)
Gyula
Gólszerző: Zádori (70.), ill. Rabecz (23.),

Békéscsaba: Krnács – Óvári, Albert, Hodonicki, Kóródi, Zvara, Mihály, Komáromi, Tóth M., Hulicsár, Ilyés T. Játszott még: Bora, Kovács G., Kuzma, Himics, Pusztai, Farkas M., Mikló, Pintér, Sármány, Zádori. Vezetőedző: Csató Sándor.

Hódmezővásárhely: Deczki – Orosz, Molnár, Zana, Zámbori, Guth, Dóra, Török, Rabecz, Borbás, Pleszkán. Játszott még: Hegyes, Hegedűs, Hunya, Sipos, Tóth P., Mahler. Vezetőedző: Antal Krisztián.

Csató Sándor: – Kedden két nagyon kemény edzést tudtunk elvégezni, ennek tudatában becsülettel helytálltunk, meglepően jól bírtuk és szerencsére senki nem sérült bele. Rendkívül jó iramú mérkőzést vívtunk, a heti terhelés megosztásnak megfelelően mindenki kapott lehetőséget.