Közösségi oldalak

Sport

Simán nyert a BRSE Kaposváron

Kaposváron folytatta az Extraligát a BRSE, ahol a cél az volt, hogy egy felüljenek a Magyar Kupa-továbbjutásának hullámára és feledtessék a Fatum-Nyíregyháza elleni szezonnyitót.

Szenzációsan kezdte a találkozót a BRSE, Vincent Lacombe-nak 1:5-nél időt kellett kérnie, amit követően közelebb tudott kerülni a Kaposvár, de hamar megrázték magunkat a vendégek és 6:12-nél újabb hazai időkérés következett. Öt pont környékén állandósítottákk a különbséget, sőt ezt még növelni is tudtta a vendég gárda. A hajrához érkezve, ennek köszönhetően nyolc szettlabdából dolgozhatott, és egy elrontott kaposvári nyitással be is húzta a Békéscsaba a nyitójátszmát!

A folytatás már jóval szorosabban alakult, a hazaiak nem ragadttak be a rajtnál, így a vendégek sem tudtunk kettőnél többel ellépni, sőt 7:9-ről fordítani is tudott a házigazda. Ez ébresztőként hatott a csabaiakra, akik pillanatok alatt visszavették a vezetést és meg sem álltak egy 6:1-es sorozatig. Egységes csapatként dolgoztak a játékosok, jóval kevesebb volt a hiba, mint egy héttel ezelőtt, a blokkvédekezés remekelt és a nyitások is sokkal jobban ültek. A BRSE Glemboczki Zóra ászával két pontra került a 2:0-s előnytől, és bár ezután három egységet el tudott tüntetni a Kaposvár a lemaradásból, egy rontással, valamint Margarita Stepanenko sáncával lezárta ezt a periódust.

A harmadik etap eleje az elsőét idézte, ugyanis hiába szerezte meg az első pontot a KNRC, a BRSE öttel válaszolt. A hazaiak egy ízben még vissza tudtak jönni mínusz háromra, de nem ijedtek meg és Lacombe újabb időkérése sem zökkentette ki a vendégeket, akik fokozatosan növelték a fórjukat. 10:18-nál azonban megtorpantak és sorozatban hat ponttal ismét közel kerültek a somogyiak, de Cansu Aydinogullari egy remek megoldással lehűtötte a kedélyeket. A sorok rendezése után ismét ráléptek a gázra a vendégek, és ekkor is jól bírták a hajrát: három meccslabdához jutottak, amik közül az elsőt kihasználta Kump Alíz, ezzel lezárta az összecsapást.

Extraliga, 2. forduló

KNRC–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-17, -17, -21)
Kaposvár
Vezette: Halász, Horváth.

Kaposvár: Vilvert 8, Martin 1, Radnai 2, Szedmák 8, Dias da Silva 5, Santos Hurst 8. Csere: Rády (libero), Godó 2, Lima, Tóth-Bodovics 1, Parker 1. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Békéscsaba: Glemboczki 10, Strumilo 6, Stepanenko 13, Bodnár 7, Pintér 7, Aydinogullari 2. Csere: Molcsányi (libero), Stanchulova 3, Kump 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Tóth Gábor: – A Nyíregyháza-mérkőzéshez képest fogadásban klasszisokkal jobban teljesítettünk ma, ez alapvetően meghatározta a támadásunkat, a védekezésünket pedig az, hogy a nyitásunk is feljavult. A csapat ezt tudja és erre van szükség, hogy tovább haladjunk ezen az úton. A lányok felfogták, mekkora jelentősége van ennek a találkozónak, mert mindenképpen ki kellett köszörülni a csorbát, és ez sikerült. Ezt a játékot és mentális állapotot kell tartósítanunk!”

Vincent Lacombe: – Gratulálok a Békéscsabának. Sajnos soha nem érkeztünk meg ebbe a meccsbe, sokat hibáztunk, rossz döntéseket hoztunk és a játék minősége is jobb volt a túloldalon. Jobb attitűddel is érkeztek meg, valamint komoly problémáink voltak ma, úgyhogy megyünk is vissza dolgozni, mert ez nem elég az Extraligához.