Közösségi oldalak

Sport

A sok hiba megbosszulta magát

A sok hibánknak és a gyenge nyitásfogadásnak köszönhetően három ponttal távozott Békéscsabáról a Fatum-Nyíregyháza, a BRSE pedig először kedden javíthat a TFSE otthonában a Magyar Kupában, a jövő héten pedig Kaposváron folytatja az Extraligát.

Extraliga alapszakasz, 1. forduló

Swietelsky-Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza 1:3 (-17, 20, -28, -22)
Extraliga alapszakasz, 1. forduló, Békéscsaba
Vezette: Szabó, Horváth.

Békéscsaba: Strumilo 2, Stepanenko 14, Bodnár 5, Pintér 11, Aydinogullari 3, Stanchulova 5. Csere: Molcsányi (libero), Glemboczki 16, Kump 7. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Nyíregyháza: Jeremic 14, Földi 3, Kocic 21, Da Mata Galvo 3, Lászlop 7, Antivero Salinas 8. Csere: Tóth (libero). Vezetőedző: Tomás Varga.

Tóth Gábor: – Végig szenvedtünk a nyitásfogadásokkal, és ez alapvetően meghatározta a támadásépítést. Én egyébként úgy érzem, hogy minden lehetőségünk megvolt a győzelemre, hiszen 17:11-ről nem könnyű elveszíteni egy szettet, de mégis sikerült. Ezek nem férnek bele, és ennek az az oka, hogy mentálisan nem álltunk készen, azt gondoltuk, hogy a Nyíregyháza majd magától veszít. Ez visszatérő probléma, mindig megvárjuk az ellenfelet, hogy tálcán kínálja a győzelmet, csakhogy a mostani Extraliga nem erről fog szólni. Nem tudunk egy játékosra támaszkodni, csapatban kell gondolkozni, és ezt mindenkinek értenie kell, ahogy azt is, hogy miről szól a BRSE mezében röplabdázni.

Tomás Varga: – Nagyon fontos volt, hogy végigjátszottuk a labdameneteket, azt kértem a játékosoktól, hogy ha nyerni akarunk a Békéscsaba ellen, akkor minden szituációból gyorsan kell játszani. Ezt ma betartottuk és türelmesek voltunk, talán ez számított a legtöbbet.”