Közösségi oldalak

Belföld

Régóta várt győzelem Füzesgyarmaton

Fotó: Daru Andrea

Három sikertelen próba után ismét győzelmet ünnepelhettek a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata öltözőjében. A hazai pályán szereplő sárrétiek eltérő félidők után zsebelték be a pontokat a kifejezetten kulturált focit játszó Sényő ellen, így a Keleti csoport tabelláján három helyet javítva, felzárkóztak a szabolcsi alakulat mögé.

Jól indult a meccs a hazaiak számára, hiszen már a 6. percben vezetéshez jutottak. Pataki bal összekötő helyéről pompásan tekert középre egy szabadrúgást, amit Raducu fejelt közelről a hosszú sarokba, 1–0. Jó iramú, változatos játék folyt a pályán, a vendégek is „beleálltak” a meccsbe, és szögletekből veszélyeztetni is tudtak. Negyedórányi játék után Achim Sebastian kapott remek ütempasszt a jobb oldalon, de éles szögből ellőtte a labdát a kapu előtt. Újabb negyedórával később viszont mintaszerűen kanyarított a középen érkező Popescu fejére, aki a bal felső sarokba bólintott, 2–0.

A szünet után is lendületben maradt a gyarmati gárda, de Orosz kiállítása érthetetlen módon megzavarta a játékosait. A semmiből szépítettek a vendégek, amihez kellettek a hazai védők is. Tóth M. jobb szélről induló akcióját közelről szemlélték, mint ahogyan Kapacina fejesét is a hosszú kapufa tövénél, 2–1. Ettől azután még inkább vérszemet kaptak a vendégek, több gólszerzési lehetőségük is akadt, de vagy Fildan, vagy Fortuna megóvta a gyarmatiak kapuját. A hazaiak előtt csak a végjátékban adódott ziccer, amikor a fellazuló védelem hibáját Molnár Márkó használhatta volna ki, de a kapu torkából tiszta helyzetben pontatlanul célzott. A szabolcsiak az utolsó pillanatokig nyílttá tették a mérkőzést, de végül az első félidei jobb teljesítmény a hazaiak javára billentette a „győzelmi mérleg” nyelvét.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Sényő-Carnifex FC 2–1 (2–0)
Füzesgyarmat, 250 néző
Vezette: Dobai János (Dobos Dávid, Pálinkás Donát Ferenc).
Gólszerző: Raducu (6.), Popescu (33.), ill. Kapacina V. (57.). Kiállítva: Orosz (51.).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Raducu, Lippai, Pataki – Achim Á., Szántó (Márkus, 73.) – Karikás, Hussein, Molnár M. (Molnár Sz., 89.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Sényő: Járvás – Tóth M., Schmidt, Farkas M., Vámos (Kalocsai, 46.) – Klepács, Fabu, Orosz, Lakatos L. (Szilvási, 46.) – Kapacina V., Toldi (Fenyőfalvi, 58.). Edző: Imrő László, Fiumei Viktor.

Boros Tibor: – Végre már gólokat is szereztünk a lehetőségeinkből. Kimondottan tetszett, amit a vendégek kiállításáig láttam, de utána olyan elemi hibákat vétettünk és olyan amatőr módon játszott két-három emberem, hogy a végén a sima győzelem helyett örülnünk kellett a három pont megszerzésének is. Persze nem vagyunk abban a helyzetben, hogy finnyáskodhassunk egy győzelem után.