Közösségi oldalak

Hírek

Felkészülés a kick-box világbajnokságra- Békés megyei újoncokkal!

A nemzetközi kick-box élet nagy eseményére kerül sor az olaszországi Jesolo-ban. Október 15 és 24 között itt rendezik meg a WAKO kick-box világszövetség felnőtt világbajnokságát. Szakítva a korábbi évek gyakorlatával, most nem két alkalommal döntik el a világbajnoki címek sorsát, hanem egy nagy verseny keretében.

A magyar válogatott is készül a nagy megmérettetésre. A küzdelem kategóriában Szeleczki Lilla (HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény ) ringbe száll majd a low-kick 48 kg-os súlycsoportban. A tatamin a battonyai Mezei Nikolett (Barátság SE, Battonya) kick-light és light-contact szabályrendszerben 65 kg-os súlycsoportban indul majd. Mind a két lány újoncnak számít a felnőttek között, hiszen korábban a juniorok között értek el kiváló eredményeket.

Mezei Nikolett (b) és Szeleczki Lilla

A küzdő válogatott a dunavarsányi edzőtáborban készül napi két-három edzéssel .Csoportbontással dolgoznak technikai és küzdelmi edzésekkel. Amire vigyázni kell a felkészülés utolsó szakaszában, az a versenysúly megtartása és a sérülések elkerülése. A tábort meglátogatta Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke is.

Nem csak a küzdelmekben találunk Békés megyei sportolókat. Az utóbbi években ugrásszerű fejlődésen átmenő kick-box formagyakorlat szabályrendszerben négy Békés megyei sportoló indul, akik az Orosházán megrendezett formagyakorlat magyar bajnokságon vívták ki az indulás jogát, mind a négyen az orosházi Contact K.T.H.E. versenyzői, valamennyien szintén újonc felnőtt válogatottak. Esztergomi Antónia 3, Halustyik Cintia 4, Zahorecz Noel 1 , Brebovszky Zoltán 2 kategóriában indul majd a tervek szerint. Mint Puravecz Péter formagyakorlat szövetségi kapitány elmondta, a felkészülés utolsó szakaszában már itthon készülnek a világbajnokságra. Remélhetőleg a hat újonc sikeresen mutatkozik be a felnőttek között.