Közösségi oldalak

Sport

Ott folytatta a Preisinger-csapat ahol abbahagyta! – Vereség a kórház utcában!

Fotó: Milyó Pál

Vereséggel kezdte az új bajnoki évet a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A lilák-fehér alakulat változatos dél-alföldi derbit veszített el a Kórház utcában a Szeged ellenében, amely egy büntetőből szerezte meg a három pontot érő gólt.

Félórával a mérkőzés előtt mintegy 30 főnyi szegedi szurkoló jutott túl közel a csabai drukkerekhez, szóváltás, majd kisebb dulakodás alakult ki a felek között, de a rendezőknek sikerült lehűteniük a kedélyeket. 58. perc: Egy tizenhatoson belülre ívelt labdára fölöslegesen mozdult ki a kapujából Krnács, aki a tizenegyes ponttal egymagasságban a fejelő Temesvárit találta el. A játékvezető büntetőt ítélt, amit az ápolást követően Germán Tamás higgadtan lőtt a jobb felső sarokba, 0–1.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1 (0–0)
Békéscsaba, 1630 néző
Vezette: Takács János (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert).
Gólszerző: Germán (51. – 11-esből),
Sárga lap: Albert (7.), Lukács (53.), Krnács (60.), Kovács Á. (85.), ill. Simon (22.), Farkas A. (79.), Kővári (81.), Tóth G. (84.),

Békéscsaba: Krnács – Puskás (Ilyés, 79.), Fazekas, Albert, Bora, Mikló – Horváth P., Nagy S. (Kovács Á., 69.), Varga Sz. – Paudits (Gránicz, 46.), Lukács (Máris, 56.). Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Szeged: Molnár-Farkas – Ódor, Temesvári, Tóth G., Mohl – Simon (Farkas A., 75.), Germán (Haruna, 63.), Dobronoky (Lestyán, 85.), Gajdos (Kóródi, 75.) – Gréczi (Kővári, 63.), Kovács M. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Preisinger Sándor: – Azt gondolom, hogy mindenki becsülettel hajtott, kidolgoztuk a helyzeteket, de ezeket a ziccereket be is kell tudni lőni.

Dragan Vukmir: – Nagyon küzdelmes meccs volt és lehet, hogy nem láttunk szép focit, de mind a két csapat szeretett volna nyerni. Voltak hibáink, az ellenfélnek pedig sok helyzete, de szerencsére nem tudták ezeket kihasználni.