Közösségi oldalak

Sport

Döntetlen a megyei NB III-as rangadón

Fotó: Milyó Pál

Rekkenő hőségben kezdődött el az NB III-as pontvadászat Békés megyében, ahol a sorsolás fintoraként, pont a két megyei NB III-as csapat mérkőzött meg egymással. Délelőtt 11-kor indult útjára a labda Békéscsabán a 4-es Honvéd utcai Labdarúgó Akadémián.

Az első félidő óvatos játékot hozott. Egyik fél sem akart ajtóstól a házba rontani, ez látszott mindkét csapaton. Ebben az időszakban elsősorban a vendégek előtt akad néhány lehetőség, de a csabai védelem jól állta a sarat.

A második játékrész nyílt sisakos játékot hozott és a gólcsendet Molnár Márkó Miklós gólja törte meg a 61. percben, 0-1.

A válaszra és az egalizálásra nem kellett sokat várni, mert Váradi Ádám egy pontrúgás után, fejjel szerzett gólja után már 1-1 volt az eredmény.

Az erős széllel és a nagy meleggel mindenki küzdött, sőt néha a játékosokat is megtréfálta az légáramlat egy-egy hosszabb átadásnál, ívelésnél. Mindentől függetlenül a meccs végére is maradt izgalom, hiszen a 83. percben megfordította az eredményt a Békéscsaba, Váradi duplájával már 2-1 volt az állás.

A 86. percben viszont Christian Cigan góljával egyenlítettek a vendégek 2-2.

A hátralévő időben sem tétlenkedtek a csapatok, de sem ebben az időszakban, sem a hosszabbítás két percében már nem változott az eredmény.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II–Füzesgyarmati SK 2–2 (0–0)
Békéscsaba, 200 néző
Vezette: Nagy Norbert (Kövér Tamás, Molnár László Máté).
Gólszerző: Váradi (66., 82.), ill. Molnár M. (61.), Cigan (86.).
Sárga lap: Oltean (16. perc), Oláh Á. (30. perc).

Békéscsaba II: Winter – Hodonicki, Szabó Cs., Zvara, Szabó Zs. (Zelik, 66.) – Váradi (Varga T., 84.), Balog Zs., Bónus, Kasik (Styecz, 84.) – Oláh Á. (Bukor, 74.), Pantovics. Edző: Brlázs István Gábor.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Szántó, Pataki – Oltean, Achim Á. – Molnár M., Shadi (Nagy Zs., 46.), Cigan – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Brlázs István Gábor: – Nagyon jó csapat ellen játszottunk, nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal. Az első félidő a vendégeké volt, a másodikban kicsit közelebb álltunk a győzelemhez, de sajnos két elkerülhető gólt kaptunk.

Boros Tibor: – Az első félidőben fölényben játszottunk, a második elején a vezetést is megszereztük, de szétesett a csapatjátékunk. A hazaiak fordítani tudtak, nekünk pedig örülnünk kellett annak is, hogy egyáltalán pontot tudtunk szerezni.