Közösségi oldalak

Hírek

Önvédelmi szeminárium Füzesgyarmaton

A harcművészet világa rendkívül gazdag világ, és ebben fontos szerepet tölt be az önvédelem. A Békés Megyei Harcművész Szövetség időről időre szervez nyílt önvédelmi és harcművész szemináriumokat, amelyen neves mesterek oktatják irányzatuk sajátosságait. Ilyen jellegű, kétszer három órás szemináriumra került sor Füzesgyarmaton. a Hegyesi kick-box SE szervezésében. ahol Kyoshi Pospischil Tamás VII.DAN tai-jitsu, ju-jutsu mester oktatott, akinek VII.DAN fokozata van kyusho-jitsuból is.

Piros-fehér övvel Pospischil Tamás. A fekete öves, akivel gyakorol: Gaspari Róbert Mester

A szemináriumon a különböző pusztakezes technikák mellett a botos támadások, bothasználat, késtámadások védése is sorra került, sok feladat, nagy ismétlésszámmal. Pospischil Tamás mester, az oktató, az Óbudai Jutsu Kai Kan SE elnöke amúgy a rangos japán harcművész szervezet, a Kyoto központú Nippon Seibukan Akadémia magyarországi csoportjának vezetője is, aki maga is tanult Japánban éppen úgy, mint a házigazda Hegyesi Kick-box SE vezetője, Sensei Gasparik Róbert III.DAN. Kyusho-jitsuból az USA-ban vizsgázott a legendás hírű George Dillmann X.DAN nagymesternél.

Így látta a szemináriumot:

„Nagyon kellemes hangulatú volt a szeminárium, a szervezés kitűnőnek bizonyult. Amiket vettünk: pusztakezes technikák, fogások bontása, Tai-jitsu és ju-jitsu stílusban. Foglalkoztunk a kés elleni formációkkal, tradicionális és modern megoldásokkal egyaránt. A Covid után mindenki „kereste önmagát” s ez a tábor segített ebben. Igény is van reá,többen is jelezték. Elképzelhető, hogy decemberben ismét ide látogatok.”

A szeminárium, amelyen négy klub tagjai vettek részt, emléklapok átadásával zárult.