Közösségi oldalak

Hírek

A sérült és eltiltott játékosokat, nem tudta érdemben pótolni a Füzesgyarmat

Fotó: Daru Andrea

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában az eddigi legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el a füzesgyarmati csapat. A szerdai találkozón a diósgyőri fiatalok a kapusteljesítményt leszámítva, a játék mindenben elemében felülmúlták a sárréieket.

A zuhogó esőben a hazaiak már az 5. percben vezetést szereztek egy kapu előtti kavarodás végén. Fildan kétszer is bravúrral hárított, de a labda Ivánka elé pattant, aki közelről bekotorta azt, 1–0. A folytatásban is többet kezdeményeztek a diósgyőri fiatalok és a 21. percben tovább növelték az előnyüket. Egy kiugratás során a védők között kilépő Korbély 11 méterről lőtt a kiszolgáltatott Fildan mellett a hálóba, 2–0. Nyolc minutával később már harmadszor táncolt a gyarmati kapuban a labda, miután Tóth B. a jobbösszekötő helyéről, 15 méterről kilőtte a rövid alsó sarkot, 3–0. Az utolsó negyedórára stabilizálta játékát a vendégcsapat, de komoly veszélyt nem jelentett támadásban.

Fildan Calin mentette a menthetőt. Fotó: Daru Andrea

A második félidőt ismét lendületesen kezdtek a borsodiak. Nem maradtak el az újabb gólos sem: az 53. percben Korbély ezúttal egy 16 méteres átlövéssel talált be, 4–0. A vendégek szárnyaszegetten küzdöttek, nem is kerülhették el az újabb gólt. A 67. percben a csereként beállt Sós egy beadást értékesítve, közelről növelte a DVTK előnyét, 5–0. Több gól már nem esett, bár a frissebb és gyorsabb házigazdák, és akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna, amennyiben a gyarmatiak kapitánya nem véd szenzációsan.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Diósgyőri VTK II–Füzesgyarmati SK 5–0 (3–0)
Miskolc, 50 néző
Vezette: Nazsa Tamás (Kövér Tamás, Kovács Zoltán).
Gólszerző: Ivánka (5.), Korbély (21., 52.), Tóth B. (29.), Sós (67.).

Diósgyőr II: Bánhegyi B. – Ivánka (Csáki, 71.), Mrva, Oláh B., Nagy Á. – Kispál (Sós, 63.), Szeles (Jónyer, 63.), Tóth B. – Csatári, Karika (Benkő, 63.), Korbély (Girdán, 71.). Edző: Zsivóczky-Pandel Gyula.

Füzesgyarmat: Fildan – Nagy N. (Bartók, 46.), Achim Á., Lippai, Pataki – Achim S. (Komáromi R., 63.), Pohl (Márkus, 46.), Hussein (Mazán, 71.), Cigan (Tóth B., 63.) – Bukor, Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Boros Tibor: – Amitől féltem a Tiszaújváros elleni mérkőzés közben, az beigazolódott, a sérült és eltiltott játékosainkat nem tudjuk érdemben pótolni. Ráadásul a bajnokság végére pszichésen és fizikálisan is elfáradtak a rutinos embereink. Fildan kapusnak köszönhetjük, hogy nem szenvedtünk kétszámjegyű vereséget, akinek legalább tíz bravúrja akadt.