Közösségi oldalak

Hírek

Jogerősen elítélték a temetőben szexuális erőszakot elkövető pedofil férfit

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként sikeresen indítványozta a szexuális erőszakot elkövető szentesi férfival szemben kiszabott büntetés súlyosítását.

Az ügyben a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján a Szegedi Törvényszék járt el elsőfokon.

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a férfi 2019-ben a testvére 6 éves leánygyermekét, aki ekkor a felügyelete alatt állt, egy elhagyatott szentesi temetőbe csalta, majd ott őt szexuálisan bántalmazta. A férfi még ugyanebben az évben a másik testvérének a 7 éves leányunokájával a gyermek szüleinek lakásán szintén szexuális cselekményt végzett.

Az elsőfokú bíróság a férfit 2 rendbeli szexuális erőszak bűntette miatt 9 év szabadságvesztésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte és végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás vagy tevékenység gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kapcsolatba kerülhet.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyészség hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása, míg a védelem enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását és a kiszabott szabadságvesztés súlyosítását indítványozta.

A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla egyetértett az ügyészség indítványával, az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, és a férfi büntetését 10 év szabadságvesztésre súlyosította.

Az ítélet jogerős – tájékoztatta portálunkat Dr. Lajkó Szilvia helyettes sajtószóvivő.


Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban

Harry Kane: az Európa-bajnoki cím az egyik legfontosabb trófea

Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint felfelé ívelő tendenciát mutat az angol válogatott teljesítménye, Harry Kane

Alvaro Morata: az Eb megnyerésére kell koncentrálni

Alvaro Morata, a spanyol labdarúgó-válogatott csatára azt mondta, neki és csapattársainak is elsősorban az Európa-bajnokság

A Fradi öregfiúkkal ünnepeltek Dévaványán

A Fradi öregfiúkkal együtt ünnepelték szombat délután Dévaványa várossá nyilvánítása évfordulóját. A két zöld-fehér alakulat

YouTube csatorna