Közösségi oldalak

Sport

Mezei Nikolett taekwon-do Európa-bajnok!

Szerencsésen kiérkezett a Magyar ITF taekwon-do válogatott Horvátországba, Porec-be, ahol a 36. Felnőtt és 27. ifjúsági Taekwon-do Európa-bajnokságot rendezik meg. Szerencsésen lemérlegeltek, mindenki hozta a versenysúlyát. Sor került a versenybírók és az edzőik eligazítására is majd az ünnepélyes megnyitó következett. Ezután kezdődött el a verseny, aminek nagy reményekkel indultak neki a magyar versenyzők, köztük a Békés megyeiek.

A verseny a formagyakorlatok bemutatásával kezdődött, majd a speciál töréstechnika került sorra. Itt különböző technikákkal kell a törőlapokat eltörni, s nem egyszer akrobatikus elemek is szükségesek a gyakorlatok bemutatásához. Priskin Ferenc, a magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub versenyzője a felnőtt férfi egyéni speciális technikai törésben indult el. A selejtezők során öten jutottak túl 12 ponttal az első körön (mindannyian egy törésszámot elhibázta), 2 román, 2 lengyel versenyző, és a magyar harcos. Széttörés következett az érmes helyek eldöntéséhez. A sorsolás után sajnos nem sikerült az újabb bravúr, így holtversenyben 4. lett. Látszik a fejlődés és az előre lépés, hiszen a megelőző Európa-bajnokság hetedik hely után érem közelbe érkezett, s itt már nagyon kis dolgokon múlik az érmes helyezés.

Klubtársa, az újonc Cseresznyés Lea szintén helytállt, élete első EB-jén 16.lett. S jött a nők speciáltöréses versenyszáma, benne a battonyai Mezei Nikolettel. Nikinek nem a töréstechnika a legerősebb versenyszáma, Ő inkább küzdelemben volt kimagaslóan eredményes idáig. IDÁIG!!! A battonyai Barátság SE versenyzője ugyanis átírta az esélyeket ezen a napon. Tizenhatan indultak el ebben a kategóriában. Mezei Nikolett az alapkörön gond nélkül végigment, ami rajta kívül még négy lánynak sikerült. A mindent eldöntő széttörésnél így két magyar egy bolgár egy román és egy lengyel lány állt tatamira.

Niki önmagát felülmúlva, a saját rekordjait megdöntő magasságokat teljesített, a legjobb formáját hozta, s Európa-bajnok lett! Külön öröm, hogy a dobogó második fokára a magyar válogatott másikindulója, Tatorján Anna állhatott, így két magyarnak szólt a Himnusz!

Gregor László