Közösségi oldalak

Sport

Ötperces rövidzárlattal tönkretette a mérkőzését a Békéscsaba

Fotó: Milyó Pál

A Békéscsaba 1912 Előre csapata kétgólos előnyről bukta el az NB II-es labdarúgó-bajnokság 35. fordulójából péntekre előrehozott hazai mérkőzését. A lila-fehérek a szünetig magabiztos előnyre tettek szert a Győrrel szemben, amit a második félidő elején öt perc alatt leromboltak, ráadásul a kiállítással saját helyzetüket lehetetlenítették el. A pont nélkül zárt találkozó nehéz bajnoki végjátékot ígér.

22. perc: Horváth Péter középről ívelt balra a tizenhatoson betörő Márishoz, aki az ötösről kétszer is üresen próbálkozott. Fadgyasról másodszor Ilyés Tamás elé pattant ki a játékszer, aki első labdaérintésből a hálóba tessékelte azt, 1–0.
38. perc: Horváth Péter bal oldali szöglete az egyik védő fejéről Kitl Miklós elé került, aki az ötösről estében lőtte a labdát a jobb alsó sarokba, 2–0.
46. perc: Kiss Máté a bal összekötő helyéről végzett el szabadrúgást, beívelése a tizenegyes pontra érkező Fodor Ferenc fejéről pontosan landolt a jobb sarokban, 2–1.
48. perc: Egy előrevágott labdával Bacsa Patrik iramodott meg a bal szélen, a tizenhatos vonalánál Király rángatta, majd Farkas Márk belépett elé, ami a játékvezetőnél piros lapot és büntetőt ért. A tizenegyest Priskin Tamás higgadtan helyezte laposan a jobb sarokba, 2–2.
65. perc: Toldási hibát vétett védekezésben a csabai együttes, Óvári jobb oldali beadását Priskin Tamás három lépésről zavartalanul fejelhette, a labda pedig a jobb kapufáról pattant a csabai kapuba, 2–3.

A győztes csapaton ne változtass elvet követte Brlázs Gábor vezetőedző, aki a Pécsett is pályára küldött tíz mezőnyjátékost küldte pályára, csupán a sérülést szenvedő kapuvédő Czinanó Áron helyén kellett változtatnia.
Kölcsönösen csapongó játékkal indult a mérkőzés, jó pár perc eltelt, mire tervszerű dolgokat is fel lehetett fedezni. Az első veszélyt Kiss Máté 22 méteres szabadrúgás jelentette, ami szögletre pattant, nyomban azt követően Priskin közeli két egymást követő próbálkozását hárította nagy bravúrral Winter. Negyedóra után egy felívelésnél Fodor rúgta le Lukács fejét, de szerencséjére Szilágyi játékvezető másfelé nézhetett, nem fújta le a nyilvánvaló szabálytalanságot. Az orrán vérző támadót le kellett cserélni. A másik kapunál a 17. percben Vitális helyezte a labdát közelről a hálóba, de Priskin lesen állt, ezért a gólt érvénytelenítette a spori. Veszélyesen támadott az ETO, a középpályán mutatkozó passzivitás miatt nehezen bontakozott ki a Békéscsaba. Ezért is jött némileg váratlanul a félidő derekán megszületett vezető gólja, melynek feladója Horváth Péter, kézbesítője pedig Máris és Ilyés volt közös koprodukcióban. Ilyés a folytatásban is nagy kedvvel játszott és kevés híján a 29. minutában is betalált, de közeli lövése az oldalhálóban landolt. Fogva volt a Győr, nem is kerülhette el az újabb gólt, az értelmi szerző ismét Horváth volt. Röviddel ezután Ilyés hibázott nagy helyzetben, a másik kapunál Winternek a 42. percben kellett bemutatnia a legkomolyabb bravúrt, amikor a felszabadítani akaró Hodonicki lábáról lecsettenő, léc alá tartó lövését tolta szögletre.

A második félidőt szörnyen amatőr módon kezdték a lilák, ennek hozadékaként gyorsan megfordult a meccs. A Győr 5 percen belül egalizált és emberfórba is került. Gyors cserével stabilizálta csapata játékát Brlázs Gábor, de a játékot ekkor már a egyértelműen a vendégek irányították. A 59. percben Vitális közeli lövését ütötte ki bravrral Winter, hat minutával később viszont már a kapus sem segíthetett, egy újabb kontrából megszerezte a vezetést az ETO. Ezt követően viszont teljes passzivitásba vonult. A csabaiakat némileg felrázta a középpályára frissítésére és a támadójáték élénkítésére szánt hármas csere, de az emberfórt nem tudták áthidalni, így pedig nem volt reális sanszuk pontot menteni.
A Békéscsaba biztosíthatta volna NB II-es tagságát, de a második félidei produktummal mindent felül írt, tovább kell folytatnia a kiesés elleni harcát, de ennél csak nehezebb mérkőzések várnak rá.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–ETO FC Győr 2–3 (2–0)
Békéscsaba, 860 néző
Vezette: Szilágyi Sándor (Punyi Gyula, Márkus Péter).
Gólszerző: Ilyés (22.), Kitl (38.), ill. Fodor (46.), Priskin (50. – 11-esből, 65.).
Sárga lap: Király (51.), Máris (90.), ill. Priskin (8.).
Piros lap: Farkas M. (48.).

Békéscsaba: Winter – Puskás, Farkas M., Bora, Hodonicki – Kitl (Szabó P., 75.), Király (Babinyecz, 52.), Sipos (Zvara, 75.), Horváth P. (Gránicz, 75.) – Máris, Lukács (Ilyés, 19.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Csonka (Lipták, 80.), Kiss M., Forgács (Vincze, 46.) – Fodor, Tuboly, Vitális (Klausz, 75.) – Bacsa, Priskin (Berki, 75.), Óvári (Hanzli, 92.). Vezetőedző: Klausz László.