Közösségi oldalak

Sport

Melós mérkőzésen tartotta otthon a pontokat a Füzesgyarmat

A gólszerző Achim Sebastian küzd a labdáért Simon Krisztiánnal Fotó: Erdős Csaba

Hazai győzelemmel folytatta bajnoki szereplését a Füzesgyarmat NB III.-as csapata. A sárréti alakulat a kulturált focit játszó Pénzügyőr ellen aratott értékes sikert, ennek jótékony hatására a tabellán is elkerült a veszélyzónából.

Az első félidőben a gyarmatiak kezdeményeztek többet, a kapu előtt mégis a Pénzügyőr volt veszélyesebb. Fildan kapusnak két-három esetben kellett játékba avatkoznia, kollégájának ellenben nem akadt dolga. Kis Szabolcs így is vezetést szerezhetett volna szünet előtt, de az ígéretes lövése elakadt egy védőben.

A második félidő elején Achim Sebastian szerzett vezetést a hazaiaknak, a tizenegyes pont tájáról helyezte a jobb sarokba Szabó középre tett lapos átadását. A folytatásban jobbára a mezőnyben járt a játékszer, a látogatók csak az utolsó negyedórában kapcsoltak magasabb sebességi fokozatba. Nyomás alá helyezték a hazaiakat, akik azonban szervezett játékkal megtartották a számukra kedvező eredményt, mi több Sándor és Szakács révén nekik volt két komoly ziccerük.

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés 13. forduló

Füzesgyarmati SK–Pénzügyőr SE 1–0 (0–0)
Füzesgyarmat, 150 néző
Vezette: Valu Tibor (Szabó Ferenc Szilárd, Vilmányi Simon).
Gólszerző: Achim S. (52.).
Sárga lap: Mező (56.), Ill. Steer B. (95.)
Piros lap: Tóth K. (89. – második sárga lap után).

Füzesgyarmati SK: Fildan – Soós, Csáki, Bódis, Kiss P. (Szakács, 78.) – Mező, Bartók (Virág, 85.) – Achim S., Kis Sz. (Pinte, 62.), Szabó B. – Sándor. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Pénzügyőr SE: Steer – Tóth D. (Kövér, 68.), Balázs, Stoiacovici, Karacs – Bene, Megyeri (Bartos N., 68.) – Tóth K., Simon K. (Labát, 53.), Biró – Farkas B. (Rácz, 53.). Vezetőedző: Seres Zsolt.

Boros Tibor: – A mezőnyben a vendégek többet birtokolták a labdát, de mi nem is labdatartásra törekedtünk. Többször sikerült megbontani az ellenfelet ezek egyikéből megszereztük a vezetést, az előnyt a meccs finisében tovább is növelhettünk volna. Egyértelműen siker számunkra a mai eredmény, és azt jelzi, hogy jó úton járunk.

Videó: Sportklub