Közösségi oldalak

Sport

Békéscsabai taekwondo sikerek

2023. 10. 21-22. én került megrendezésre Böröczi Botond szervező által a Együtt a Taekwondoért Alapítvány szervezésében a „TAEKWONDO KYORUGI AND POOMSAE WEEKEND” elnevezésű nemzetközi Taekwondo verseny.

Az első napon a sportolók részére három 1,5 órás edzés került levezetésre, az edzéseken küzdő és formai versenyzők részére a Magyar válogatott edző valamint nemzetközi válogatott edzők tartottak felkészítést, szemináriumot, hogy ezzel ösztönözzék a versenyzőket. Ugyan ezen a napon a verseny bírók részére egy bírói felkészítés is levezetésre került a tudás anyag felelevenítése céljából.

A 22.- i nemzetközi versenyre 8 országból 23 csapat érkezett a helyszínre és több mint 300 fő versenyző léphetett a tatamira. A rendezvényen a Békés Megyei Harcművész Szövetség egyetlen WT taekwondo klubja, a békéscsabai József Attila Lakótelepi Sportegyesület WT Taekwondo Szakosztálya is képviselte magát.

A versenyen a szakosztályból 4 fő versenyző vett részt a rendezvényen Gyuricza Imre 1. kup, Gyuricza Ádám 2. kup, Fajzi Gergő 5. kup és Borsos András Levente 8. kup. A versenyen mindenki nagyon szépen teljesített és sikeresen vette az akadályokat. A versenyen a csapatból volt olyan versenyző, akinek ez volt az elő versenye és az első nemzetközi versenye is. A JALTE WT szakosztálya a versenyen 2 érmes helyezést szerzett meg magának,
Gyuricza Ádám Junior -45 kg.-os kategóriában II. helyezett Gyuricza Imre 1. kup. Veterán -80 kg-os kategóriában II. helyezett, Fajzi Gergő 5. kup. Cadett -33 kg 7. helyezett, Borsos András Levente 8. kup. Cadett -33 kg 7. helyezett lett.

Minden versenyzőnek nagyon szoros küzdelmei voltak és a lehető leg jobb formájukat hozták. A versenyzőket Gyuricza Imre 1. kup. WT TAEKWONDO szakedző vezette a versenyen és segítette a sportolók szereplésép a megmérettetésen.

A versenyzők mellett a verseny lebonyolításában a JALTE WT szakosztályból 3 fő vett részt versenybíróként és vezették az egész napos küzdelmeket, hogy a versenyzők a tiszta küzdelmek között versenyezhessenek a Taekwondo szabályai szerint. Lányi Réka Katalin 3. dan,Fajzi Dániel 2. dan és Lányi Csilla verseny bírók.

Matusik Andrea