Közösségi oldalak

Sport

Még az ág is húzza a ladányi csapatot

A járvány miatt csapatra való játékosát kényszerült nélkülözni a Körösladány, az NB III-as labdarúgó-bajnokság szerdai kiesési rangadóján, amely a második számú együttesükből kiegészülve fogadta az utóbbi hetekben felfelé ívelő formát mutató vásárhelyi együttest. Mindez meghatározta a játék képét és a végeredményt is. Újabb vereségével a sárréti alakulat 8 pont távolságra került a bennmaradást érő pozíciótól.

A vendégek a félidő középső harmadában kihasználták a hazaiak kisebb hullámvölgyét és rövid időn belül háromszor is bevették Ivicsevics kapuját. A 17. percben egy előre rúgott labdát Tapiska lőtt a hosszú alsó sarokba, 1–0. Négy minutával később egy bal oldali beadásból Bata volt eredményes (0–2), újabb négy perccel később pedig Tapiska másolta le az első találatát, 0–3. Hazai részről Németh előtt adódott nagy ziccer a hajrában, de a kapusba lőtte azt.

Fotó: Kovács-Goda József

A második félidő első komoly lehetősége is a ladányiak előtt adódott az 57. percben, amikor Kisari lövése elgurult a kapus hasa alatt, de megállt a gólvonalon. A másik oldalon elég volt egy eladott labda, hogy a csongrádiak növeljék az előnyüket Molnár révén, 0–4. A hazaiak a komoly hátrányban is derekasan küzdöttek, de így sem kerülhették el a 90. percben, hogy az üresen hagyott Kemény ötödször is bevegye a kapujukat, 0–5. A körülményekhez képest a házigazdák tisztesen helytálltak, de a hibáikat kíméletlenül megbüntette a Vásárhely.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Hódmezővásárhelyi FC 0–5 (0–3)
Körösladány, zárt kapuk mögött
Vezette: Katona Balázs (Molnár Alex, Kovács Zoltán).
Gólszerző: Tapiska (17., 25.), Bata (21.), Molnár Á. (59.), Kemény (90.).
Jó: Ruzsa, Zelenyánszki, Knyihár, ill. Tapiska, Bata, Molnár Á.

Körösladány: Ivicsevics – Szabó V., Ruzsa, Knyihár, Talpalló – Hajdu (Lipcsei, 58.), Gyomai – Mácsai (Keresztesi K., 63.), Zelenyánszki (Egeresi, 74.), Kisari – Németh. Edző: Fodor Sándor.

Hódmezővásárhely: Weszelovszky – Zahorán, Orosz (Rau, 64.), Huszár, Forró – Molnár Á. (Kemény, 75.)– Bata, Váradi, Bojtos (Győrfi, 64.), Katona (Gyúre, 46.) – Tapiska (Orovecz, 73.). Edző: Kandó Róbert.

Fodor Sándor: – A mai napon megjelent és pályára lépő játékosainknak köszönöm a tisztességes helytállást, a hiányzóknak pedig mielőbbi gyógyulást kívánok.