Közösségi oldalak

Sport

Továbbra is hadilábon áll a győzelemmel a Füzesgyarmat

Fájó vereséggel zárta az NB III-as labdarúgó-bajnokság szerdai 29. játéknapját a füzesgyarmati csapat, amely Putnokon sem tudott kilábalni a gödörből. A házigazdák játékosai motiváltabbak és pontosabbak voltak, a sárréti együttes viszont ezúttal is tudása alatt teljesített, így a Keleti csoport tabelláján újabb pozíciót veszített.

Kiegyenlített mezőnyjátékkal kezdődött a találkozó, az első helyzetet Raducu fejese jelentette, melyet a hazai kapus bravúrral mentett. Gyarmati részről ezt követően elmaradt a folytatás, egyre több hiba csúszott a vendégek játékába. Ráadásul a hátsó alakzatuk is kihagyott a 12. percben, így egy szöglet után visszafejelt labdát Machalek rúgott a kapujukba, 1–0. A folytatásban is akadtak lehetőségei a lelkesebb házigazdának, amely a 34. percben Galambosi révén értékesített egy balról visszagurított labdát, 2–0.

A második félidőben a vendégek próbálták nyomás alá helyezni a hazaiakat. Akadtak lehetőségeik, az 58. percben egy büntető elmaradását is sérelmezték. Ekkor Shadi lábát rúgta ki az egyik védő, a játékvezető emelte is a sípját, de végük meggondolta magát. Mint később kiderült ez kulcsmomentumnak bizonyult, hiszen a piros-fehérek mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, a putnoki kontrákban pedig inkább benne volt az újabb gól. A 77. percben Mertse biztosította be a borsodiak sikerét, miután egy szélről beadott labdát belsőzött közelről a hálóba, 3–0.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Putnok FC–Füzesgyarmati SK 3–0 (2–0)
Putnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Valu Tibor (Szilágyi Zsolt, Takács Ádám).
Gólszerző: Mahalek (12.), Galambosi (34.), Mertse (77.).
Jó: Mertse, Galambosi, Kelemen, Ádám, ill. Shadi.

Putnok: Pápai – Mertse (Madarász, 83.), Zimányi, Galambosi (Takács T., 91.), Kismarton – Mahalek, Keményffy (Csirszki, 83.), Valach (Magyar, 86.), Krén – Kelemen, Ádám (Katona, 86.). Csapatvezető: Zimányi Ádám.

Füzesgyarmat: Fildan – Karikás, Lippai, Raducu (Csörgő, 73.), Ramos (Molnár Sz., 80.), Márkus (Vajda, 46.) – Achim S., Kis Sz. (Tóth O., 40.), Shadi – Popescu, Cigan (Árvai, 80.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Csirszki Máté: – Kezdünk rátalálni a helyes útra. Megérdemelten győztünk, de számunkra még hosszú út vezet még a cél

Boros Tibor: – Annyi örömteli volt a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy Shadi kezdi megtalálni a régi formáját. Egyébként a Putnok játékban, hozzáállásban és szerencsében is felülmúlt bennünket, így a végeredmény számunkra hízelgő.