Közösségi oldalak

Sport

Lassan realitás a kiesés a Békéscsaba csapatánál

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Nem termett pont Szombathelyen a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata számára. A Merkantil Bank Liga 34. játéknapján a lilák hiába szereztek korán vezetést, ezt az előnyt nem tudták megtartani a szünetig, a térfélcserét követően pedig fordított a Haladás és egy küzdelmes mérkőzésen megszerezte a győzelmet.

7. perc: Mikló jobb oldali szögletét Albert István az ötösön belülről zavartalanul csúsztatta a jobb sarokba, 0–1.
24. perc:
 Csernik bal oldali beadását Borvető fejelte a jobb felső sarok felé, Krnács bravúrral védett, a kipattanót Horváth Rajmund 5 méterről a kapu közepébe helyezte, 1–1.
51. perc: Molnár Rajmund
 tört be lendületesen a bal oldalon a csabai kapu elé, picit hosszan tolta meg a labdát, de Krnács elhúzta a lábát. A játékvezető habozás nélkül mutatott a tizenegyes pontra, a sértett pedig a jobb sarokba helyezett, 2–1.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Szombathelyi Haladás–Békéscsaba 1912 Előre 2–1 (1–1)
Szombathely, 628 néző
Vezette: Jakab Árpád (Vígh-Tarsonyi Gergő, Mohos Milán).
Gólszerző: Horváth R. (24.), Molnár R. (52. – 11-esből), ill. Albert (7.).
Sárga lap: Doktorics (73.), Csilus (83.), Mursits (95.), ill. Kitl (91.).

Szombathelyi Haladás: Mursits – Nyíri, Bolla, Devecseri, Csonka – Csilus, Csernik (Tóth M., 69.), – Horváth R. (Mayer, 78.), Molnár R. (Katona, 90.), Rácz B. (Doktorics, 69.) – Borvető (Lencse, 78.). Vezetőedző: Michal Hipp.

Békéscsaba Előre: Krnács – Puskás (Szalai, 77.), Albert (Ilyés, 90.), Bora, Mikló – Zvara (Kitl, 57.), Fazekas, Horváth P. (Kóródi, 77.), Futó – Czékus, Lukács (Hamed, 57.). Vezetőedző: Pásztor József.

Michal Hipp: – Értékes pontokat szereztünk. Az első félidőben sok hibával, idegesen játszottunk, ez kedvezett az ellenfélnek, de a szünet után rendeztük a sorainkat. Megérdemelten nyertünk.

Pásztor József: – Több volt ebben a mérkőzésben. A hajrában többször lehetőségünk nyílt az egyenlítésre, sajnos nem sikerült.