Közösségi oldalak

Sport

Hadilábon állt a gólszerzéssel Tiszaújvárosban a ladányi csapat

Fotó: fctiszaujvaros.hu

Ekker Attila legénységének, Tiszaújvárosban át kellett adnia a harmadik helyét a DEAC-nak, de az évad finisében még módja lesz visszaszerezni azt.

Ladányi mezőnyfölény jellemezte az első félidőt, melynek közepén gyakorlatilag az első lehetőségét kihasználta a Tiszaújváros. Egy kontra akciót hárítottak szögletre a sárrétiek, de abból Páll fejelt az ötösről a kapujukba. A folytatásban sem változott a szereposztás: a Ladány támadott, a hazai gárda szervezetten védekezett. Szünet után még tekintélyesebb lett a labdabirtoklási különbség a vendégek javára. A Tisza-partiak óvták az eredményt, egy-egy kontrából próbálták bebiztosítani a sikerüket, ezzel szemben a látogatók sok helyzetet kidolgoztak, de ezen a napon nem akadt sikeres befejezőemberük, így újabb gól már nem született.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

FC Tiszaújváros–Körösladány MSK 1–0 (1–0)
Tiszaújváros, 150 néző
Vezette: Takács Ákos (Benkő Róbert, Juhász Bálint).
Gólszerző: Páll (23.).

Tiszaújváros: Herceg – Valkay, Gelsi, Nagy P., Páll – Nagy G., Géringer, Tóth B. (Vitelki B., 83.), Tóth S. – Boros (Nagy D., 79.), Gottfried (Erős, 79.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Körösladány MSK: Kertész – Talpalló (Szántó B., 46.), Wéber, Dócza, Bakk (Papp Zs., 70.) – Ruzsa, Pusztai A. – Csicsely, Zelenyánszki, Burai (Cservenák, 79.) – Farkas J. (Czirok, 46.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Vitelki Zoltán: – Fantasztikus érzés ennek a csapatnak ez edzőjének lenni. Nagyon akarta a csapat ezt a győzelmet, akarja ezt az egész tavaszt. Tudtuk, hogy mit játszik az ellenfél, ezt sikerült szervezettséggel megoldanunk. Különösen értékes ez a győzelem, mert a bajnokság egyik legjobb csapatát sikerült legyőznünk.

Ekker Attila: – Az előzetes várakozásainknak megfelelt a mérkőzés. Vártuk, hogy átadják a területet a hazaiak és tudunk dominálni. Ők kevés lehetőségükből kihasználtak egyet, mi a meddő fölényünkből egyet sem tudtunk „bepaszírozni”. Gratulálok a Tiszaújvárosnak, mi pedig tovább küzdünk a céljainkért.