Közösségi oldalak

Sport

Kick-box szeminárium Békéscsabán

Balázs Imre, Gregor László, Balázs Jácint és Debreczeni Dezső

A harcművészet világában a szakmai szemináriumok fontos szerepet kaptak, hiszen segítenek nem csak új technikák, módszerek elsajátításában, hanem nagyobb lehetőséget jelentenek a fejlődéshez.

A békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület kick-box szakosztályának Debreczeni team csoportja látta a Békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola termében vendégül Balázs Jácint kick-box mestert és nemzetközi versenybírót egy délelőtti és egy délutáni szemináriumi edzés megtartására. Mint Debreczeni Dezső VI.DAN – aki egyben a JALTE elnöke és a Magyar kick-box Szövetség elnökség tagja is – elmondta a megnyitókor, érdeklődéssel várja az edzéseket, hiszen Balázs Jácint több, mint tíz évig vett részt a budapesti, csepeli király team utánpótlás nevelésében. Azt is jelezte, hogy a jövőben további szakemberek meghívása is várható.

Egy másik szövetségi elnökségi tag is eljött, Balázs Imre V.DAN, a kispesti Árpád DSE vezetője, aki a Magyar Kick-box Szövetségnél a minősítési és igazolási ügyeket intézi évtizedek óta magas színvonalon. Mindezt Shihan Gregor László VIII.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, a MHNT tagja méltatta, aki jelezte, itt Békésben aránylag sűrűn rendeznek szemináriumokat, s a közeljövőben is lesz néhány, ami nagyon hasznos.

Az edzésen nem csak újdonságokat gyakoroltak a különböző korosztályhoz tartozó résztvevők, hanem szakszerű magyarázatot is kaptak. Balázs Jácint mester módszerén látszott, hogy szereti a tudatos edzésmunkát, hiszen, ha a versenyző tudatosabb, tudja, mit miért csinál, akkor jobban tudja ezt a gyakorlatban is végrehajtani. A szeminárium hasznossága vitathatatlan volt, s várható a folytatás!