Közösségi oldalak

Sport

Kisorsolták a Békés Megyei Kupa elődöntőit

Pásztor József itt éppen a Körösladány csapatát húzta ki

A szerdai negyeddöntők után már csak négy csapat maradt állva a labdarúgó Békés Megyei Kupában. Közülük három lehet majd ott augusztusban a Magyar Kupa országos főtábláján, ami az erkölcsi elismerés mellett gazdasági előnyökkel is jár. Az MLSZ Békés Megyei Igazgatóságán péntek délelőtt kisorsolták a május 11-én esedékes elődöntők párosítását.

A csapatokat ezúttal is kiemelés nélkül sorsolták össze, a szabályok szerint ugyanakkor mindig az alacsonyabb osztályú gárda a rendező. Ennek megfelelően az már a procedúra előtt ismert volt, hogy az Elek (megye II/B) hazai környezetben, a Körösladány (megye I.) pedig idegenben játssza a mérkőzését. A sorsolást végző Pásztor József válogatott labdarúgó, az Előre szakmai tanácsadója pedig arról is gondoskodott, hogy e két gárda egymással csatázzon. A másik ágon ezáltal Mezőkovácsháza–Mezőmegyer derbire kerül sor.

Mivel itt azonos osztályban szereplő együttesek csapnak össze, a pályaválasztói jog kijelölésénél azt is figyelembe vették, hogy a korábbi fordulók során melyik alakulat játszott többet hazai környezetben, ez pedig egyértelműen a kovácsháziaknak kedvezett. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a kovácsházi találkozón amennyiben a rendes játékidőt követően döntetlen eredmény születik, a párharc büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el. A finálé mellett a Magyar Kupa szereplés eldöntése miatt a bronzmérkőzést is megvívják az eldöntők vesztesei.

Az idei döntő résztvevőire május 11-ig várni kell, az viszont már bizonyos, hogy az előmérkőzést jelentő Békés Megyei Ifjúsági Kupa fináléjában Körösladány MSK–Gyomaendrődi FC találkozót rendeznek. A ladányi fiatalok 2–2-es végeredményt követően büntetőkkel múlták felül a Szarvast, a tavaly is döntőig menetelő Gyomaendrőd pedig Mezőhegyesen aratott bravúros 4–1-es győzelmet az U19-es bajnokság éllovasa ellen.

B.M.

Békés Megyei Kupa elődöntők, május 11., szerda, 17.00: Elek USE–Körösladány MSK, Mezőkovácsházi TE–Mezőmegyer SE.