Közösségi oldalak

Sport

Ismét egy vereség, ezúttal Kisvárdán

A meccs eleji kisvárdai gólhoz hozzájárult a csabai kapus sérülése is. Fotó: Kisvárda FC

Változatlanul pont nélkül áll az NB III-as labdarúgó-bajnokságban a Békéscsaba 1912 Előre második számú együttese, amely a szerdai hatodik fordulóban Kisvárdán maradt alul mérsékelt második félidei teljesítményt nyújtva. A lila-fehérek korán hátrányba kerültek és ebből a pszichés csapdából nem találtak kiutat.

Gyakorlatilag eleve hátrányból kezdte a meccset a Békéscsaba, mivel az ifjú hálóőre és az egyik védő kapu előtti ütközését kihasználva, már a 3. percben vezetést szereztek a várdaiak Helesh révén. A folytatásban kulturáltan játszott a Békéscsaba, a támadói gyorsaságát kamatoztatva próbált veszélyeztetni, de a hazai védelem masszívan állt a lábán.

A második játékrész ismét hazai góllal kezdődött, egy jobbról középre tett labdát Nagy Mihály Krisztián a 16-os vonaláról, a kapuval szemből emelt a hosszú felső sarokba. Hiába adogattak jól a mezőnyben a lila-fehérek, a támadójátékuk hatékonysága hagyott kívánni valót. A sorsuk a 70. percben dőlt el véglegesen, amikor egy szöglet utáni rövid felszabadítást Avetiszjan zúdított a bal belső sarokba 21 méterről. Még nem volt vége a szabolcsi góloknak: a 78. percben Honchar kötött csomót a védők cipőjére a tizenhatoson belül, majd 10 méterről zavartalanul lőtt a kapuba. Ekkor már csak nyomozták a játékszert a harci kedvüket vesztő vendégek és várták a végét.
Nem hozott áttörést csabai részről a meccs, tovább kell dolgozniuk a fiataloknak az első siker érdekében.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Kisvárda Master Good II–Békéscsaba 1912 Előre II 4–0 (1–0)
Kisvárda, 200 néző
Vezette: Vinter Béla Gábor (Skover Péter, Balla Levente).
Gólszerző: Helesh (3.), Nagy M. K. (51.), Avetiszjan (70.), Honchar (78.).

Kisvárda II: Perehanec – Czérna (Adu, 64.), Králik, Bjelalov (Kirjukin, 73.), Rubus – Sikorszki, Avetiszjan, Szőr, Biró (Honchar, 73.) – Helesh (Simon, 64.), Nagy M. K. (Bokor, 80.). Vezetőedző: Kocsis János.

Békéscsaba II: Tóth A. – Szabó Zs., Sipaki, Szabó Cs., Zahorán – Pap Sz., Balla (Marik, 72.), Sipos, Bónus – Ilyés (Mágocsi, 68.), Oláh Á. Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

Nagy Sándor: – Hat meccs alatt nem lehet ennyi gólt kapni, le kell vonnunk a tanulságokat. Rá kell állnunk egy biztonsági játékra, mert ha hátul ilyen sebezhetőek leszünk, azzal eleve ellehetetlenítjük a saját dolgunkat. Bízom abban, hogy sikerül felállnunk!