Közösségi oldalak

Sport

Győzelemmel szerezte meg első pontjait a Békéscsaba az NB III-ban

Megszerezte első győzelmét és ezáltal első pontjait a Békéscsaba 1912 Előre II csapata az NB III Keleti csoport 7. fordulójában. Az NB III-as labdarúgó-bajnokság hetedik fordulója hozta meg az áttörést a Békéscsaba 1912 Előre második csapata életében. A lila-fehérek a vasárnapi matinén taktikus játékkal múlták felül az újonc Hatvan együttesét, melyet az egykori Előre-edző, Zoran Szpisljak irányít. Örvendetes új elem volt, hogy gólt sem kaptak Sipaki Patrikék.

A hazaiak kezdtek lendületesebben, a Hatvan igyekezett tompítani a csabaiak rohamait, 10 percnyi játék után azonban felbátorodott és offenzív alakzatot vett fel. Komoly helyzetekig nem jutott el a vendéggárda, de azért adott munkát a lilák védelmének. Az első komoly lehetőség Ilyés előtt adódott a 19. minutában, de az emelése a felső lécen csattant. Egy perccel később a jobb összekötő helyén tanyázó Varga Tamás elé pattant a labda, aki 13 méterről a rövid felső sarokba bombázott. A bekapott gól átmenetileg visszavetette a vendégeket, félóra múltán azonban ismét erőre kaptak és több lehetőséget is kidolgoztak, de Ilyés remek egyéni megoldása ismét átsegítette a nehézségen az Előrét. A kapitányi szalagot is viselő támadó a tizenhatos bal csücskéről váratlanul eresztett meg védhetetlen löketet a hosszú felső sarokba.

A második félidő többségében a hatvan próbálta szorosabbá tenni a mérkőzést, de ezáltal sok teret hagyott a gyors csabai támadóknak, akik előtt számos lehetőség adódott, de csak a vége előtt tudtak egyet értékesíteni ezekből Oláh Ákos révén. Összességében véve az Előre fegyelmezetten és taktikusabban játszott, mint korábban bármikor, és megérdemelten szerezte meg első pontjait.

B.M.

NB III Keleti csoport, 7. forduló

Békéscsaba 1912 Előre II–FC Hatvan 2–0 (2–0)
Békéscsaba, 250 néző
Vezette: Dobai János (Molnár Alex, Juhász László).
Gólszerző: Varga T. (20.), Ilyés (41.),

Békéscsaba II: Tóth A. – Varga T., Sipaki, Babinyecz, Zahorán – Pap Sz., Balla, Sipos, Bónus – Ilyés, Oláh Á.
Csere: Orvos László, Rajsli, Bacsa, Marik, Csák, Komáromi.
Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

Hatvan: Sándor – Tarjáni, Tarnóczi, Labát, Bárkányi, Karácsony – Sipos J., Panyi, Szabó B., Dinka – Kitl K.
Csere: Cellár, Zsoldos, Szabó R., Szanku, Fellner, Török, Sármány.
Vezetőedző: Zoran Szpisljak

Nagy Sándor: – Végre megszereztük az első győzelmünket. Jó volt látni a csapaton azt az örömöt a végén, amit már régóta vártunk. Az elejétől kezdve irányítottuk a meccset, volt több lehetőségünk is, de a legfontosabb, hogy végre nyerni tudtunk, amihez gratulálok a srácoknak.

Zoran Szpisljak: