Közösségi oldalak

Sport

Győzelem Füzesgyarmaton az év utólsó hazai mérkőzésén

Fotó: Erdős Norman

Győzelemmel búcsúzott hazai közönségétől a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata, amely a 18. játéknapra kisorsolt szombati bajnokiján kétszeri hátrányból billentette maga javára a Jászberény elleni mérkőzést. A sárrétiek ezzel a sikerrel a 11. helyre léptek előre a tabellán.

Az első félidőben a hazai együttes húsz percnyi előnyt adott a Jászberénynek. A vendégek már a 8. percben vezetést szereztek, egy védőktől kapott ajándék labdát Ludasi 8 méterről vágott a felső sarokba. A mély talajon sok hiba csúszott az átadásokba, a félidő közepétől azonban egyre inkább fölénybe került az FSK. Hamarosan jött is az egyenlítő gól. A 25. percben Achim Sebastian tálalt pontosan Kis Szabolcs elé, aki 11 méterről nem hibázott. A folytatásban többet támadott a Gyarmat, a kapu előtt azonban elfogyott a tudomány.

A második félidőben sem változott a játék képe, túlnyomó részt a jászságiak térfelén pattogott a labda. A védelmük azonban egy újabb ajándékkal lepte meg a vendégeket. Az 58. percben a jobb szélen hosszan felívelt labda Borics elé került, aki bevezette a tizenhatoson belülre és 10 méterről a hezitáló Fildan mellett a bal alsó sarokba passzolt. Nem sokáig örülhettek azonban a jászságiak, mert két minutával később Pataki beívelését, Popescu az ötös vonaláról átfejelte a kapus felett. Nagy erőkkel támadott a hazai csapat, ennek eredményeként a 76. percben Achim Sebastian pontos centerezését némi tumultus után Virág estében kotorta a kapuba. A látogatók a végjátékban kinyíltak az egyenlítés érdekében, ezt kihasználva utolsó momentumként Orovecz biztosította be a gyarmatiak győzelmét.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Jászberényi FC 4–2 (1–1)
Füzesgyarmat, 50 néző
Vezette: Sándor Csaba (Piskóczi Viktor, Benkő Róbert).
Gólszerző: Kis Sz. (25.), Popescu (60.), Virág (76.), Orovecz (93.), ill. Ludasi (8.), Borics (58.).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Raducu, Oltean, Pataki – Achim S. (Urbanowski, 84.), Bódis, Kis Sz. (Vasziljevics, 61.), Cigan (Orovecz, 61.) – Virág, Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Jászberény: Menczeles – Ludasi (László, 67.), Sárossy (Nagy Sz., 79.), Lami, Perevuznik, Horváth A. – Borics (Mertse, 73.), Szőllősi, Varjas – Kurunczi, Remili. Vezetőedző: Lakatos Béla.

Boros Tibor: – Ennyi gyenge egyéni teljesítmény mellett még soha nem nyertünk NB III-as mérkőzést, de ilyenkor is igaz, hogy a győzelmet nem kell megmagyarázni.

Videó: Sportklub