Közösségi oldalak

Sport

Győzelem a nagy rivális ellen – megvan az 5. siker is!

Az Extraliga ötödik fordulójában a nagy rivális Fatum-Nyíregyházát látta vendégül a BRSE a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. Ellenfelük ugyan mindössze a hatodik helyet foglalta el a tabellán a mérkőzés előtt, de Tóth Gábor és Ralitsa Vasileva is felhívta a figyelmet arra, hogy egy ilyen rangadónál nem szabad kiindulni a bajnokság állásából.

Rossz nyitásokkal indult a találkozó, a sorozatot Bodnár Dorottya szakította meg egy ásszal. Rögtön magához vette az irányítást a BRSE ezért 9:4-nél időt kellett kérnie Leonidas Gaitanakisnak. Ez sem vetette vissza a hazaiak lendületét, így 14:5-nél ismét magához hívta tanítványait a görög mester. A villámrajtot követően állandósult a 9-10 pontos különbség, remek csabai megoldásoknak tapsolhatott a publikum. 22:12-nél azonban váratlanul megtorpantak a hazaiak, de ez csak három labdamenetig tartott, a kilenc szettlabdából pedig Marta Drpa a legelsőt bebombázta.

Jóval szorosabban alakult a folytatás, a vendégek kevesebbet hibáztak és a blokkmunkájuk is feljavult. Aztán 5:5-nél ritmust váltott a hazai csapat, Pintér Andrea második ásza után pedig már 8:5-öt mutatott eredményjelző, jött is a Fatum időkérése. Bodnár a blokkokat, Ceyda Aktas a pontos támadásokat szállította megbízhatóan, Molcsányi Rita és Ralitsa Vasileva pedig látványos mentésekkel szórakoztatta a nagyérdeműt. A különbség ismét elérte a 10 egységet, ebből azonban négyet lefaragott a Nyíregyháza, Tóth Gábor 19:13-nál kikérte első idejét a második játszmában. Váratlanul kiélezetté vált a hajrá, ugyanis két pontra feljött a vendégcsapat, és Tóth Gábor második időkérése sem használt. 21:21-nél ismét egál volt az állás, majd fordítani is tudtak a szabolcsiak, és meg sem álltak a szettgyőzelemig. Ez volt az első elvesztett játszmája a BRSE-nek ebben a szezonban.

A megingás szerencsére nem szegte kedvét a csabai lányoknak, a harmadik felvonás elején ismét azt önbizalomtól duzzadó és pontos játékot láthattuk tőlük, amit az első másfél szettben. Akárcsak az előző játszmákban, úgy itt is elérte a 10 pontot az előnyük, ezúttal viszont nem álltak le és 14 ponttal húzták be a harmadik játékrészt.

A negyedik etapban némileg beragadttak a helyiek a rajtnál, 4:6-nál eligazítást tartott Tóth Gábor, aztán 7:7-nél utolérte a BRSE az ellenfelet. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 11:10-es vezetésnél Drpa mutatta meg ismét, hogy nemcsak kézzel, hanem lábbal is képes klasszismegoldásokra. Ez aztán nagy lendületet is adott a csapatnak, Bodnár két ásza egy 8:1-es sorozatot koronázott meg. 4-6 pont körül táncolt a differencia. Glemboczki Zóra gyönyörű pontjával jutott el a hazai csapat hét meccslabdáig, Bodnár blokkja pedig már az elsőnél megérkezett, amivel megnyerte a összecsapást!

Extraliga alapszakasz, 5. forduló

Swietelsky-Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza 3:1 (15, -22, 11, 17)
Békéscsaba
Vezette: Halász, Halász.

Békéscsaba: Drpa 17, Vasileva 10, Bodnár 13, Pintér 11, Aktas 15, Bagyinka 2. Csere: Molcsányi (libero), Glemboczki 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Nyíregyháza: Cicic 4, Cepni 7, Belova 8, Jurdza 9, Lászlop 3, Leban 12. Csere: Tóth (libero), Ambulija, Kovács-Francesco 1, Rufin-Martínez 1. Vezetőedző: Leonidas Gaitanakis.

Tóth Gábor: – Lendületesen kezdtük a találkozót, de a második szettben érthetetlenül visszaesett a koncentráció, amit a Nyíregyháza kihasznált. Jó lecke volt, amiből tanulnunk kell.”

Leonidas Gaitanakis: – Először is szeretnék gratulálni a Békéscsabának! Erős és komplett csapat, ez nem kérdés. Igyekeztünk a nyitásainkkal zavarba hozni őket, de közben sokat is hibáztunk. Ezzel együtt is elégedett vagyok, mert nem adtuk fel a harcot, a második és a negyedik szettben is jól játszottunk. Néhány dolgot ki kell javítanunk, és akkor szép dolgok várhatnak ránk.”